Ето къде няма да се учи утре

18362
Ето къде няма да се учи утре
Снимка: Нахит Догу

Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово отмениха учебните занятия днес и утре, а в община Вълчи дол учениците няма да ходят на училище до края на седмицата. 

Заради усложнената зимна обстановка вторник и сряда ще бъдат неучебни дни в Свищов и Смолян, съобщиха от общинските администрации.

От днес до сряда включително няма да се учи и в разградската община Лозница.

27 и 28 февруари бяха обявени за неучебни в редица общини в Шуменска, Плевенска и Видинска област.

Вторник и сряда ще бъдат неучебни дни и за учениците в общините Добрич, Добричка, Шабла, Крушари и Тервел. Ваканцията за учениците е възможно да продължи и в четвъртък, ако обстановката не се подобри, съобщават общинските кметове в област Добрич.

По думите им причината за обявяването на следващите два дни за неучебни е и в големия брой отсъстващи ученици заради затрудненото им придвижване по пътищата. Много от родителите не са пуснали децата си и днес на училище заради ниските температури.

Пътната обстановка в областта до момента е нормална при зимни условия, съобщи заместник-областният управител на Добрич Красимир Николов. Приоритетно се поддържат пътищата от първокласната и второкласната мрежа. При нужда болните на хемодиализа и други спешни случаи могат да бъдат извозвани до болницата в Добрич с верижна техника.

Училищата в цялата област Търговище са затворени от днес заради тежката зимна обстановка. В община Опака ваканцията ще продължи до 1 март включително. В общините Търговище, Антоново, Попово и Омуртаг няма да се учи до 28 февруари, включително. Занятията в тези общини ще бъдат подновени на 1 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com