Как дигиталните технологии модернизират образованието?

2270
Как дигиталните технологии модернизират образованието?
Снимка: iZZI

Изненадващото настъпване на пандемията от коронавирус и последвалата изолация, определено накара всички хора да открият възможности на дигиталния свят към които преди са били скептично настроени.

Такъв пример забелязахме в образователната система в България. Голяма част от учителите в страната ни имат изграден и изпитан традиционен подход на преподаване, като не смятат, че технологиите могат да имат място в него. Разбира се, други са отворени към прилагането на нови методи на обучение. Наложената изолация обаче принуди и едните и другите да се потопят в новостите, които предлага дигиталният свят.

И ето че първоночалното предизвикателство на дистанционното обучение по време на ковид кризата има и позитивна страна. Много учители, ученици и родители откриха предимствата на дигиталните платформи, каквато е iZZI на издателство Клет България. Подходяща както за присъствена, така и за дистанционна форма на обучение, а и за самоподготовка, iZZI предоставя достъп до голям набор от електронни ресурси с доказано по-успешен подход за предаване на знания и увлекателно усвояване на учебния материал.

Интерактивната платформа предизвиква любопитството на младежите с множество 3D визуализации, аудио прочити, видеа и игри, които правят обучението атрактивно и забавно като игра. Същевременно дава възможност за проследяване на напредъка на ученика или класа от родители и учители по всяко време. Достъпът до интерактивната образователна среда е възможен както през мобилна апликация, така и през интернет браузър.

По повод стартът на новата учебна година издателство Клет България и телекомуникационният оператор Теленор България, обявиха общата си мисия - да предоставят лесен достъп на всеки до образование от ново поколение.

При активация на план Интернет+ 16,99 получавате и неограничен достъп до платформата,  която предлага на учениците възможност да се потопят в света на интерактивното образование. Тарифният план за интернет от Теленор, предназначен специално за деца и ученици, включва и 20 000 национални MB, неограничени MB за платформата iZZI. А за да е още по-приятно, Теленор предлагат и специален пакет за 17,99 лв. на месец, който включва план Интернет+ 16,99 с достъп и неограничени МВ към iZZI и таблет PRESTIGIO Q PRO Grey или ALCATEL 3T 8 4G 2GB RAM на изплащане за 24 месеца. Освен това, всички възползвали се от офертата получават безплатно и услугата “Онлайн протект”, с която учениците ще са защитени от злонамерени атаки.

По този начин двете компании насърчават прилагането на модерно дигитално образование, което да улесни учениците да усвоят учебния материал по лесен и забавен начин, а учителите да бъдат подпомогнати в преподаването с иновативни дигитални инструменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование