„Клет България“ дава шанс на ученици от 7. и 12. клас онлайн да тестват знанията си по актуалния модел на МОН

7571
„Клет България“ дава шанс на ученици от 7. и 12. клас онлайн да тестват  знанията си по актуалния модел на МОН
Снимка: Клет България

Това е своеобразна репетиция преди наближаващите реални изпити 23 март 2023 г., гр. София. Поредица от онлайн пробни изпити за 7. и 12. клас по актуалния модел на МОН подпомагат учениците в подготовката им. Инициативата е организирана от издателство „Клет България“, като чрез дистанционната форма цели да допринесе за по-доброто представяне на младежи от цялата страна.

Пробните изпити за националното външно оценяване за 7. клас са по задължителните предмети – български език и литература и математика. Тази събота и неделя – 25 – 26 март, ще се проведе изпит по БЕЛ, а след това предстоят още две дати през месеците април и май с изпити по двата предмета.

Йоана Буковска-Давидова разказва за връзката между реалния свят и учебния материал в Е-академия

В предстоящото издание на инициативата на издателство „Клет България“ - Е-академия, обичаната актриса Йоана Буковска-Давидо...

За матурите за 12. клас зрелостниците имат възможност да тестват знанията си по задължителния предмет български език и литература, както и по английски език, като най-предпочитан избираем сред младежите. По двата предмета предстоят изпити в началото и в края на м. април, точните дати и как да се запише всеки, може да откриете тук.

Всички явили се ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на отворените въпроси и писмената част. За максимално удобство достъпът до изпита е отворен в рамките на 48 часа, за да може всеки желаещ да го попълни в удобно за него време.

Националното външно оценяване след 7. клас, както и държавният зрелостен изпит след 12. клас са най-важните изпити в обучението на учениците.

Представянето им до голяма степен определя и тяхното бъдеще. Именно затова създадохме възможността да тестват своите знания в процеса на подготовка за реалните изпити чрез поредица от онлайн пробни изпити. Това каза Бояна Табакова, ръководител на проекта „М@турата “.

Авторитетът на учителя и ролята му в работата с учениците ще е темата на предстоящото издание на Е-академия

Какви са видовете авторитет, защо е важен и как да го постигне учителят в своята всекидневна работа - тази тема ще разгледа клиничният ...

С организирането на тези пробни изпити издателство „Клет България“ дава възможност на учениците да добият представа за актуалния модел на МОН, по който ще се проведат реалните изпити в края на учебната година.

В момента се провежда и онлайн курс „М@турата“ за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Всички желаещи могат да се присъединят и да наваксат състоялите се уроци със записи от срещите от целия курс. Преподавателите в курса са от едни от най-елитните софийски гимназии. Освен структурираната информация, която те предоставят, програмата включва и голям набор от дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и допълнителни срещи за консултации и дискусии.

Всеки може да вземе участие в курса или да се запише за предстоящите пробни матури на уебсайта матурата.бг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com