Клисарова: Трябва да има униформи, това прави учениците красиви

28486
Клисарова: Трябва да има униформи, това прави учениците красиви
Снимка: БГНЕС

"Трябва да има униформи, това прави учениците красиви". Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова вчера. Тя смята, че е важно да има регулаторен механизъм, по който да се определя цената на тази униформа.

"Колко родители могат да си позволят две летни, две зимни униформи на някакви много високи цени?", попита тя. Клисарова допълни още, че е "за" забрана на тетрадките с чалга изпълнители на кориците, предаде Стандарт нюз.

Децата във Варна на училище от понеделник

Учебните занятия във Варна се възстановяват от понеделник - 10-ти февруари, съобщи Агенция Фокус. Комисията за борба с грипа и острите...

"Не мисля, че това е възпитателно. Нека да не правим култ към дадени личности, независимо какви са", допълни още образователният министър пред "Дарик радио".

Тя лансира и идеята задължителната предучилищна възраст да започне от пет години, като в закона ще бъдат предвидени и финансови санкции за родители с цел затягане на дисциплината в училище.

Според нея трябва да се засили професионалното обучение, като се въведе дуална система, или работа по време на учене. "Младежите ще бъдат на шестнадесет години и в никакъв случай това не е жестокост. Защо да не влязат в завод, да видят какво как е да изпълняват някакви съвсем леки задачи? Това не означава, че те ще бъдат включени в момента в производството и осем часа ще застанат зад струга например, нали?", коментира тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com