X
 
 

МОН подписа първия договор за модернизация на 101 гимназии

1171 0
photo of МОН подписа първия договор за модернизация на 101 гимназии
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Главният секретар на МОН Албена Михайлова подписа първия договор от поръчката за модернизация на 101 професионални гимназии в цялата страна.

Контрактът със софийската фирма „Ес-Джи 81“ ЕООД на Албена Цветанова Василева е за инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и на ПГХХТ „Дмитрий Иванович Менделеев“ във Варна. Той е на стойност близо 2 461 190 лв. с ДДС.

МОН купува микробуси и училищни автобуси за 20 млн. лв.

Поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на автомобили за нуждите на образователната система за 20 млн. лв. без ДДС обяви Министерст...

Поръчката е прекратена за добричките Финансово-стопанска гимназия и ПГ по туризъм, а също така за търговищките ПГ по икономическа информация и Професионално-техническа гимназия. Причината, посочена от комисията по избора, е, че не е подадена нито една подходяща оферта за тези обекти.

Комисията е класирала на първо място „Билдинг груп“ ЕООД за две гимназии във Варна - ПГ „Проф. Асен Златаров“ и ПГ по туризъм „Михалаки Георгиев“.

Ангажимент на консорциум „Стосин-Би-Русе“ ще бъдат трите гимназии в Русе – ПГ по механотехника, ПГ по икономика и управление и ПГ по строителство, архитектура и геодезия.

Варненските Търговска гимназия и ПГ по строителство архитекура и геодезия ще се изпълняват от консорциум „Инженеринг ПГ“.

МОН наложи наказания за грешката в класирането за приема след седми клас в София

Министерството на образованието и науката е наложило три наказания заради грешката в първото класиране през юли за приема на ученици сл...

Инженеринговата поръчка за обновление на 101 професионални гимназии бе открита от МОН през септември месец миналата година и за изпълнението й са предвидени над 100 млн. лв. с ДДС. Средствата за нея са осигурени от Оперативна програма "Региони в растеж", приоритетна ос „Регионална образователна инфраструктура“.

Гимназиите от всички 28 области в страната са разделени в 46 обособени позиции и всеки кандидат имаше право да кандидатства за не повече от две.

Предвижда се да бъдат ремонтирани учебни корпуси и работилници, да бъдат санирани сградите, да се подменят отоплителни, ВиК и електро- инсталации. Инвестицията включва също ремонт на спортни площадки, дворни пространства и др. Във всички гимназии ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Новини или Novini - картината на ...

Ето какви са темите в българския печат на 23 април - Велики вторник. "Сега" Общините ще трябва да преизчислят наново данъка за втори дом в ...

missing image
Отличие за единствения ученик от София, ...

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, донесъл единствената награда на София от Националното музикално състезание „Ключът на музиката"`2019, в ...

missing image
Петролен разлив близо до Рио де ...

Бразилският енергиен колос Petrobras спря нефтодобива на платформата си P-25 поради изтичане на петрол. Според предварителни данни в крайбрежния бразилски шелф са изтекли ...

Последно в Актуално