Необходим е един базов учебник за всеки предмет, твърди Клисарова

31671
Необходим е един базов учебник за всеки предмет, твърди Клисарова
Снимка: БГНЕС

Макар предложението на министъра на образованието Анелия Клисарова да има само по един учебник за вски предмет да предизвика недоволство сред издателите, тя не се отказва от него. Важно е не кой издава учебника, а неговото съдържание, заяви тя днес, цитирана от БТА.

Клисарова отбеляза, че Министерството на образованието и науката (МОН) няма намерение да изземе конкуренцията и функциите на издателствата.

МОН наказва експерт заради грешките в матурата по английски

Експертката по английски език, допуснала грешка в теста на държавния зрелостен изпит, ще бъде наказана. В момента тече дисциплинарно пр...

В същото време тя коментира, че е необходим един базов учебник, който трябва да гарантира качествено образование и това ниво на знание, което трябва да има всяко българско дете независимо в кой регион се намира.

Когато МОН е притежател на авторските права, то тогава ведомството може да отговаря за съдържанието, а за това къде ще бъде издаден учебникът, се обявяват конкурси. Такава е идеята на Клисарова.

Тя предложи издателствата и тези творчески колективи, които са работили досега, да се включат в помагалата, съпътстващи базовия учебник. Клисарова препоръча те да са два вида - такива, които ще помогнат да се утвърдят знанията, които са в учебника, и помагала, които ще помагат да се надграждат тези знания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование