Нов скандал в СМГ - родители сезират прокуратурата за злоупотреби

3907
Нов скандал в СМГ - родители сезират прокуратурата за злоупотреби
Снимка: БГНЕС

Родители на ученици в Софийската математическа гимназия (СМГ) сезираха прокуратурата за възможни злоупотреби с пари от училищното настоятелство.

Сигналът e внесен до главния прокурор Сотир Цацаров с копие до Софийска градска прокуратура. Той е подаден от баща на ученик в СМГ и е подкрепен е писмено от други 12 родители.

Новият директор на СМГ е избран за 117 минути

Изпълняващ длъжността директор на Софийската математическа гимназия (СМГ) Зоя Рачева е избрана на поста за рекордните 117 минути. Обява...

Подалите сигнала имат съмнения за злоупотреби от страна на училищното настоятелство, свързани с математическо състезание в Созопол, за което родителите на всяко дете, участник в него, са платили по 273 лв. за престоя и настаняването.

Членовете на настоятелството поискали от ръководството отчет на разходите за това състезание, за да си направят вътрешна проверка, каза за Дарик Станислав Бояджиев, баща на ученик в СМГ и член на училищното настоятелство.

"Тази проверка събуди паника в ръководството, което ние сами сме избрали и което би трябвало да не ни спира по никакъв начин достъпа до документите. Организация, на която сме членове, няма как да крие от нас собствените си документи. Така че това криене, бавене, мотаене и така нататък ни доведе до съмнение, че има какво да се крие", каза Бояджиев.

По неофициална информация от Съвета на настоятелите, пари от родителите не са отивали в чужди джобове и въпросният отчет ще бъде предоставен на останалите членове на настоятелството да края на седмицата.

Уволненият директор на СМГ: Цяла седмица чакам да видя заповедта

Отстраненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов възнамерява да обжалва уволнението си. Пред bTV той заяви, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование