Онлайн курс по български език и литература ще подготвя българските седмокласници

1973
Онлайн курс по български език и литература ще подготвя българските седмокласници
Снимка: Клет България

На 5 ноември издателство Клет България стартира своя онлайн курс по български език и литература за подготовка за националното външно оценяване след 7. клас - М@турата. Обучението включва 29 урока в реално време, всяка събота от 09:30 ч. до 13:00 ч., като тук може да се запишат желаещите.

Опитни учители ще преподават учебния материал, като ще обърнат специално внимание на задачата за създаване на преразказ. С помощта на богата колекция от дигитално съдържание – мисловни карти и интерактивни ресурси, ще превърнат усвояването и преговора на материала в увлекателен процес за учениците. Начало на курса ще постави кариерният консултант Николета Митева, която на 4 ноември ще проведе онлайн работилница, в която учениците ще могат да научат много за своите таланти и за потенциалните посоки за ранно кариерно ориентиране.

За ефикасната подготовка на седмокласниците ще се погрижат учителите по български език и литература - Калина Пейчева, преподавател в престижната столична математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и доцент в Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ и Борис Илиев от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“. По време на курса всички участници получават регулярни насоки от преподавателите, както и ще имат достъп до записи от проведените срещи, с които при нужда могат лесно да наваксат взетия материал или да опресняват знанията си.

„Радостна съм, че ще мога да преподавам на ученици от цялата страна използвайки онлайн платформата. Това е много важен етап за тях и е от голямо значение подготовката им да започне навреме и да бъде качествена. Освен заради оценката на националното външно оценяване, която е определяща за приема им в гимназия, усвояването на материала е много важно за целия им живот, защото всеки българин трябва да е грамотен и да може да представи себе си достойно във всеки следващ етап от живота“, сподели преподавателят Калина Пейчева.

По време на курса учениците ще имат възможност да се възползват и от два онлайн пробни изпита по модела на МОН. Проверката на изпитите ще се осъществи от експерти оценители и ще даде на учениците реална представа за пропуските им, за да наблегнат именно на тях и да се представят отлично за реалния изпит в края на учебната година.

Всеки може да се запише за онлайн курс М@турата, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com