X
 
 

Програма за сексуално образование скара родители в пернишко училище*

1127 2
Програма за сексуално образование скара родители в пернишко училище*
Снимка: Getty Images/Guliver
Програма за сексуално образование предизвика раздор в пернишко училище. Представители на фондация преподавали на 10-годишни деца подробности за мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да нарисуват наученото. Едно от упражненията било децата да се целуват по бузите.

Това предизвиква възмущение у част от родителите на четвъртокласниците. Други не намират нищо нередно в обучението.

Водна криза заплашва община Радомир

Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници на питейна вода в града е в "предаварийна ситуация". За тов...

Става въпрос за програмата "Таралежи", която е взаимствана от други европейски държави. Целта й е превенция на насилието във всичките му форми, включително и сексуалното. Програмата е одобрена от МОН, но някои родители не са съгласни с методите на обучение, твърди Нова телевизия. * Програмата е на Фондация "П.У.Л.С." и от МОН обявиха пред Actualno.com, че тази програма не е одобрена от министерството.

"Това, което ни безпокои, е начинът, по който се обучават децата на ранна сексуална информираност. Виждаме какви са резултатите. На 11 се женят, на 12 имат деца. Образованието остава извън обсега", смята Дима Ненчева, майка на едно от децата, на които е преподавано.

На децата са били показвани тела и полови органи, били са карани и да ги рисуват.

"Смятам, че това влияе абсолютно негативно. На тези деца им се възбуждат любопитството и започват да търсят повече информация", добавя Ненова.

Новият водопровод за Перник - обещанията на властта и реалността (ВИДЕО)

В началото на този месец министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че близо един километър от трасето на водопровода, който ще ...

Други родители не искат програмата да спира смятат, че тя е навременна.

"Децата се информират за всичко, което е позволено в проекта. Синът ми не е споделял за целувки по бузата. С децата говорим за половото идентифициране – аз съм момче, тя е момиче. Това започва първо вкъщи. В проекта няма дума разврат", коментира друга майка.

"Проектът има превантивна цел – да предпазим децата от насилие във всичките му форми. За това го одобрихме. Родители имаха възможност да се запознаят с темите в проекта и да преценят. Една от темите е "Различието между нас", в която се обсъжда, че ние сме различни и това трябва да се толерира. Друга тема е за „Доброто и лошото докосване". За това, че ти е приятно мама и тати да те целуват, но когато възрастен, който не ти е близък, желае да ти докосне, ти трябва да кажеш "не". Думи като "карани насила" са лъжа. Няма деца, на които им е ставало лошо", обясни психологът на училището Симона Добринова .

Програмата ще бъде прекратена заради конфликта, информира директорът на училището.

Actualno.com

Етикети:

  • Аз съм българче от 4 клас от 7 ОУ 1 Аз съм българче от 4 клас от 7 ОУ "Г.С. Раковски" от гр. Перник преди 1 седмица Профил на трол?
    Джендър да се наричам ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Лайнарко, всички ти казваме, че си джендър. Нали вече не се сърдиш?
    : 0 !
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...