Ще си сътрудничим с Израел в сектора "спешна помощ"

23710
Ще си сътрудничим с Израел в сектора "спешна помощ"
Снимка: БГНЕС

В сектор "здравеопазване" ще си сътрудничим с Израел, като буквално веднага започнем в областта на спешната помощ. Това каза министърът на здравеопазването Таня Андреева пред журналисти в Ерусалим. Тя е в делегацията, придружаваща премиера Пламен Орешарски в официалната му визита в Израел, информира БТА.

Българите са се договорили с израелската страна първоначално да се изпращат за обучение български специалисти от националните болнични комплекси, а след това и млади лекари, които да специализират спешна медицина.

НЗОК: Болниците нямат основания да връщат пациенти

"НЗОК е изплатила на лечебните заведения за болнична помощ отчетената дейност до стотинка, след като е извършена проверка". Това се к...

През юни във Варненския медицински университет ще се проведе обучение от израелски специалисти по спешна медицина при кризисни ситуации, каза министър Андреева. Тя допълни, че това ще е вероятно и модул за обучение на специализантите.

Актуализация на бюджета на НЗОК не е изключена, заяви още министърът. По думите й след средата на годината ще се видят финансовите резултати на системата и тогава ще се вземе решение как да се продължи дейността, така че да не останат недофинансирани лечебни заведения.

Според Андреева стабилизирането на системата е приоритет номер едно. Чак след това може да се мисли за обещаното демонополизиране на НЗОК, информира Дарик радио.

 

Лекарите искат актуализация на бюджета на НЗОК

Ако до края на месеца не започне процедура за актуализация на бюджета на НЗОК (Здравната каса), до края на годината много от лечебните ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com