Челси ще брани лидерството във Висшата лига срещу коварни "лисици"

5892
Челси ще брани лидерството във Висшата лига срещу коварни "лисици"
Снимка: Getty Images/Guliver

Закъсалият Ливърпул ще внимава с възкръсналия Арсенал в дербито от Висшата лига

Измина и тази мъчителна за привържениците на клубния футбол пауза за мачовете на националните отбори. А европейският клуб...

Европейският клубен футбол се завръща след поредната пауза за мачовете на националните отбори. А считаното от мнозина за най-силно първенство - английската Висша лига, ни предоставя няколко доста любопитни сблъсъка в 12-ия кръг. Един от тях несъмнено е между лидера във временното класиране Челси, който гостува на шампиона от сезон 2015/16 - Лестър, с едничката цел да брани първото си място. Мачът на "Кинг Пауър Стейдиъм" ще се състои в събота (20.11) от 14:30 часа българско време, като ще открие кръга.

Какви са очакванията преди мача според efbet

Двата отбора имат тотално равен баланс, когато говорим за директните им мачове напоследък - за последните седем такива във всички турнири те са си разменили по два успеха, а в останалите три са завършвали наравно. Все пак паритетът не е срещан в четири поредни техни срещи. Efbet предлага коефициент от 1,77 за успех на Челси и съответно от 4,85 за победа в полза на Лестър (равенството е оценено на 4,05).

Голове на Лестър - Челси? 

Въпреки че и двата отбора обичат да бележат, само два от последните им десет мача един срещу друг са видели над 2,5 гола в редовното време. Трябва да се отбележи обаче и че защитата на Лестър се справя доста зле напоследък - тя допуска гол в цели десет поредни мача. За сравнение - за същата бройка от двубои Челси се е пропукал в половината от случаите (но и в едва два, ако гледаме не последните им десет, а седем срещи във всички турнири). Коефициентът на efbet в този сблъсък да има над 2,5 попадения е 2,00, докато за под - 1,90.

Интересна статистика преди Лестър - Челси 

Мохамед Салах стана най-резултатният африкански футболист във Висшата лига

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах стана най-резултатният африкански футболист в историята на Висшата лига. 29-годишният Мо делеше ...

Любопитен факт от мачовете между Челси и Лестър е това, че показателите при общия брой ъглови удари винаги са подобни - най-често между 9 и 12 (в два случая и по 14). 108 корнера са изпълнени в последните им 10 директни мача във всички турнири, което прави средно по 10,8 на двубой. Коефициентът и този път ъгловите удари да са над 10,5 е 1,85, докато за под 10,5 корнера ставката е 1,95.

Двата отбора безспорно ще разчитат за головете най-вече на двамата си изключително качествени нападатели. "Сините" от Лондон разполагат с Ромелу Лукаку, който въпреки мощното си начало, напоследък трудно вкарва във Висшата лига и има едва три шампионатни попадения за сезона. "Лисиците" пък ще бъдат водени от Джейми Варди, който е на второ място при голмайсторите в елита на Англия със седем вкарани - само Мохамед Салах има повече (десет). Коефициентът на efbet за гол на белгиеца е 2,55, докато за попадение на англичанина - 3,40.

УСПЯ ЛИ ЧЕЛСИ В ЗАДАЧАТА ДА УДЪРЖИ ЛИДЕРСТВОТО СИ - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com