Първи сериозен тест за Шави: Ще оцелее ли Барселона в Шампионска лига?

2207
Първи сериозен тест за Шави: Ще оцелее ли Барселона в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

Шави започна кариерата си като мениджър на Барселона с победа в дербито на Каталуния срещу Еспаньол, но сега испанецът трябва да премине първия си сериозен тест след завръщането си на "Камп Ноу". Във вторник вечер "блаугранас" посрещат португалския Бенфика в мач, който може да се окаже повратен за изхода от груповата фаза на Шампионска лига.

С уволнението на Роналд Куман и идването на Шави на "Камп Ноу" се завърна настроението и позитивната нагласа както сред играчите, така и сред феновете на отбора. В дебюта си начело на Барселона Шави имаше и голяма доза късмет, след като постигна минимална победа, дошла след гол от спорно отсъдена дузпа. Освен това каталунците едва опазиха вратата си суха, след като на два пъти топката попадаше в гредата.

Барселона: Набезите на диви прасета стават все по-сериозен проблем (ВИДЕО)

Барселона работи усилено да се справи с проблема със скитащите из града диви прасета, чийто брой се увеличава, съобщи Би Би Си. Барсел...

Въпреки това през първото полувреме на мача с Еспаньол футболистите на Шави показаха това, което липсваше на отбора в последните мачове - хъс за победа. Играчите показаха желание да атакуват и да търсят попадения, макар и да им липсваше успеваемост в завършващия удар. Сега Барселона ще трябва да бъде далеч по-категоричен в офанзивен план, ако иска да пречупи следващия си съперник - Бенфика.

Барселона и Бенфика са преки конкуренти за втората позиция в група Е на Шампионска лига, където Байерн Мюнхен е недостижим лидер с четири победи от четири мача и 12 точки. Каталунците са втори с 6 точки в актива си, докато Бенфика заема третото място с 4 пункта. Разликата между двата отбора е само две точки и португалският тим се нуждае от победа в директния сблъсък на "Камп Ноу", за да изпревари каталунците мач преди края.

Какви са очакванията за Барселона - Бенфика според efbet? 

Барселона в никакъв случай не може да си позволи да губи срещата, тъй като в последния кръг се изправя срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" и там ще бъде изключително трудно да се вземе дори и точка. Бенфика пък ще играе с аутсайдера в групата Динамо Киев и едва ли ще изпусне "златния" си шанс да се класира за елиминациите на турнира. За днешния двубой между Барселона и Бенфика efbet дава 1.66 коефициент за победа на каталунците, 4.55 за равен резултат и 5.25 за победа на португалския тим.

Шави "скача в боя" с Барселона с важно дерби в Ла Лига - ще има ли изненада?

Дойде краят на паузата за мачовете на националните отбори, а с което отново ще се подновят битките в европейския клубен ф...

След четири изиграни мача в Шампионска лига тимът на Барселона е отбелязал само два гола - при двата минимални успеха над Динамо Киев. В същото време каталунците са инкасирали шест попадения, като три от тях дойдоха тъкмо срещу Бенфика при тежката загуба с 3:0 в Португалия в края на септември. Бенфика пък е вкарал пет гола и е допуснал девет, като и деветте попадения дойдоха при двете загуби от Байерн Мюнхен. Efbet дава 1.65 коефициент за над 2,5 гола в мача, докато обратният залог - под 2,5 гола - е котиран на 2.40.

КАК ЗАВЪРШИ СБЛЪСЪКА - НАУЧЕТЕ ТУК!

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com