"Старата госпожа" ще продължи "подмладяването" срещу... "богинята" в Серия А

2964
"Старата госпожа" ще продължи "подмладяването" срещу... "богинята" в Серия А
Снимка: Marco Rosi/Getty Images for Lega Serie A

Едно от големите дербита от 14-ия кръг в италианската Серия А противопоставя Ювентус и Аталанта. Двубоят на "Алианц Стейдиъм" ще се проведе на 27 ноември - събота, като ще стартира в 19:00 часа българско време. Точките са еднакво важни и за двата гранда. "Бианконерите" донякъде поправиха кошмарното си начало на сезона в шампионата, но ще трябва да се постараят още доста, ако искат поне да намерят място в топ 4 на крайното класиране.

Към момента те са на осма позиция с 21 точки от 13 мача. "Богинята" пък е на четвъртото място със само четири пункта повече от съперника си, като рискува да бъде застигнат от него. За успех на домакините от Торино efbet предлага коефициент от 2,20, докато за победа в полза на гостите от Бергамо ставката е 3,35 (равенството е оценено на 3,70).

Мощните атаки на Ювентус и Аталанта водят до пълен паритет

Двата тима са напълно равностойни в директните сблъсъци напоследък. В последните им осем официални мача са си разменили по две победи, а в останалите четири срещи за завършвали наравно. Все пак Ювентус рани сериозно Аталанта преди няколко месеца, триумфирайки във финала за Купата на Италия (с победа с 2:1).

И двата отбора обичат да играят атакуващо, а последният им сблъсък, в който не е отбелязано нито едно попадение, датира от... 1997 година (след това са изиграли 48 мача!). В три от последните им пет двубоя във всички турнири пък неизменно се отбелязват поне три гола (в два от случаите - по четири). Коефициентът на efbet в този им сблъсък да има над 3,5 попадения е 2,85, докато за под 3,5 гола е 1,50.

Във футбола има неписано правило, че колкото повече голове има в една среща, толкова по-малко ъглови удари би следвало да се състоят. Съперничеството между Ювентус и Аталанта до голяма степен го потвърждава. Само в два от последните пет мача между тях се е случвало общият брой изпълнени ъглови удари да е двуцифрено число (дори има случаи с по едва четири и шест изпълнени корнера в тази рамка мачове). Коефициентът и този път корнерите да са под 8,5 е 2,45, докато за над 8,5 ъглови удара ставката е 1,55.

Дерби и голям залог е гаранция за напрежение и... картони

Както при повечето дербита, така и тук доста често нервите взимат връх, а това съответно води до картони. В последните 6 официални срещи между тези два отбора са раздадени общо 37 картона (в това число и два директни червени), което прави средно по 6,1 на двубой. Коефициентът на efbet и в този им сблъсък да има над 5,5 картона е 1,85, докато за под 5,5 е 2,00. И двата червени картона от тези срещи са през второто полувреме. Коефициентът за това да има червен картон още през първата част е 17,00.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени!

КОЙ ОСТАНА СЛОМЕН СЛЕД ДЕРБИТО МЕЖДУ ЮВЕНТУС И АТАЛАНТА, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com