15 години без принцеса Даяна

18260
15 години без принцеса Даяна

Точно преди 15 години при жестока катастрофа загина принцеса Даяна.

Днес се очаква хиляди британци и гости на Обединеното кралство да почетат паметта й до бившата й лондонска резиденция Кенсингтънския дворец. На 31 август 1997 Даяна загива при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол. Кръвните тестове за алкохол показват, че шофьорът е пил алкохол преди инцидента.

Кралица Елизабет обичала много младата Даяна

Нова биографична книга, озаглавена "A Brief Life of The Queen", разказва за отношенията на покойната британска принцеса Лейди Даяна с...

Техният Мерцедес-Бенц S280 се разбива в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел е бил построен без метални прегради между колоните, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би се превърнало в директен сблъсък с колоните. Ненавременната и трагична смърт на лейди Даяна е предмет на много противоречиви хипотези за причините, включително и спекулации за заговор на МИ6. През 2005 година бе забранена ексхумация на тялото ѝ, което още повече засили слуховете за евентуална бременност на принцесата преди смъртта ѝ през август 1997.

На 14 декември 2006, след тригодишно разследване, Скотланд Ярд излиза с доклад, че автомобилната катастрофа на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.

На 7 април 2008 съдебният състав по делото решава, че причина за смъртта на Даяна е „престъпно нехайство", породено от комбинацията от употреба на алкохол с неимоверния натиск от страна на жълтата преса.

Редактор: Бойко Пеев

Българин заплашвал бившия иконом на принцеса Даяна

Бившият иконом на покойната британска принцеса Даяна Пол Бъръл заяви пред съда, че е бил заплашван по телефона от мъж, съобщи Би Би Си....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа