Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15 служители на реда пострадаха при сблъсъци с мигранти във Франция

30 декември 2021, 19:05 часа • 2050 прочитания

При сблъсъци с голяма група мигранти по време на премахване на нелегален палатков лагер в община Кале в Северна Франция са пострадали 15 служители на правоохранителните органи. Това съобщи в Туитър полицейското подразделение на Националния съюз на независимите профсъюзи, предаде БГНЕС.

„Тази сутрин след премахване на лагер с мигранти пострадаха жандармеристи и седем служители на Републиканските отряди за сигурност“, се казва в съобщението. По-късно беше направено уточнението, че по предварителни данни ранените са 15 човека, 14 от които са хоспитализирани с различни травми. „Един от тях е с изкълчено рамо, а друг вероятно има фрактура на пищяла“, се казва в съобщението.

Радио „France Bleu“ съобщава, че инцидентът се е случил около 10:00 ч. местно време. Отначало извеждането на обитателите на палатковия лагер е протичало спокойно, но в зоната, където мигрантите били качвани в полицейски камиони, се стигнало до сблъсък.

Намиращите се на мястото на инцидента 60 полицая и жандармеристи съобщават, че около 100 мигранти са ги нападнали и започнали да хвърлят по тях павета, които донесли в торби. Източник на правоохранителните органи съобщава, че нападението е било „невероятно жестоко“. Сблъсъците продължили около час, а служителите на реда били принудени да използват сълзотворен газ и гумени снаряди от специални гранатомети.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес