2014 г. счупи няколко европейски температурни рекорда за жега

18548
2014 г. счупи няколко европейски температурни рекорда за жега
Снимка: Getty Images / Guliver

Изминалата 2014 г. е разбила няколко температурни рекорда по високи температури във Франция, Великобритания, Германия и Белгия, съобщават метеорологичните агенции, цитирани от БГНЕС.

Според френските метеоролози "2014 г. е най-горещата година от 1900 г. насам". През миналата година средните температури в страната са били с 1,2 градуса по Целзий по-високи от средните.

"В Париж термометрите са били под нулата само през два дни, в сравнение с обичайните 25 дни годишно", казват още от метеоролозите.

Според тях същото е било и положението в Германия и Белгия, за които също разполагат с данни. Там миналата година е била с 1,4 градуса по топла от обичайно.

Във Великобритания 2014 г. е била най-гореща от 1910 г., с 1,1 градуса повече от средните за страната температури. Тези стойности са с 0,2 градуса по високи от предишния рекорд през 2006 г. Според британските метеоролози осем от десетте най-горещи години в страната са станали след 2002 г.

Световната метеорологична организация към ООН по-рано миналата година съобщи, че 2014 г. е най-горещата в световен мащаб от началото на измерването на температурите, отговаряйки на тенденциите за глобално затопляне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа