5 убити и 6 ранени украинци след нови руски атаки (СНИМКИ)

1773
5 убити и 6 ранени украинци след нови руски атаки (СНИМКИ)
Снимка: Telegram.com/Oleh Syniehubov

Руски нападения в 8 украински области доведоха до пет жертви и най-малко шестима ранени цивилни през последното денонощие. Съобщения за атаки има от Донецка, Херсонска, Харковска, Сумска, Николаевска, Черниговска, Запорожка и Луганска област в източната, южната и северната част на Украйна.

Руските сили са убили трима цивилни и са ранили други трима в Донецка област, съобщи губернаторът Павло Кириленко днес. Един човек е бил убит в Новопокровское, един в Парасковиевка и един в Часов Яр, каза той.

По данни на губернатора на Херсонска област Ярослав Янушевич - руските войски са нанесли 29 удара по Херсонска област, използвайки артилерия, ракетни системи за залпов огън и минохвъргачки. При нападенията е загинал един човек.

ВИДЕО: Животът в окопите в Украйна насред зимата

Да има война е едно от най-ужасните неща на света, може би дори най-ужасното. Но не само директните битки са ужас - условията за живот ...

Руски военни атакуваха град Купянск в Харковска област сутринта на 24 януари, като нанесоха щети по къщи и предизвикаха мащабни пожари, съобщи губернаторът Олег Синехубов в Telegram.

Русия удари с артилерия и ракети и някои погранични селища в три областни района, като рани един човек и нанесе щети на жилищни сгради, обекти на гражданската промишленост, инфраструктурни обекти, учебно заведение и културен център.

Запорожката областна администрация съобщи, че под руски обстрел е попаднала гражданска инфраструктура в 24 населени места. Местните власти са получили 28 съобщения за нанесени щети на домакинства и инфраструктурни обекти вследствие на руски атаки.

Украйна обяви кога чака нова руска офанзива, руски провал в Запорожието (ВИДЕО)

Голяма руска офанзива в Донецка и Луганска област може да се очакват през пролетта или в началото на лятото на 2023 година. Такава оцен...

На 23 януари Русия удари и община Очаков на черноморското крайбрежие в Николаевска област, съобщи Виталий Ким, който е областен управител. Нямаше жертви или щети.

Според областния управител Дмитрий Живицки руските сили са обстрелвали през нощта с картечници община Шалихин в Сумска област. По-рано, на 23 януари, Живицки съобщи, че руската артилерия е обстрелвала жилищна сграда в община Есман, при което е загинала една жена и са били ранени други двама души.

По данни на Северното оперативно командване на 23 януари - руските войски са ударили със самоходна артилерия и минохвъргачки населените места Михалчина-Слобода и Бучки в Черниговска област, близо до руско-украинската граница. Няма жертви и нанесени щети.

Девет населени места в Луганска област са били атакувани от руски войски през последното денонощие, съобщи регионалната администрация. Не е предоставена информация за жертви или щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа