Албания: Няма да вдигаме стени срещу бежанците

3583
Албания: Няма да вдигаме стени срещу бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Албания няма да вдига стени по границите си, ако бежанците и мигрантите започнат да използват балканската страна като транзитна точка по пътя си към Западна и Северна Европа. Това заяви албанският външен министър Дитмир Бушати.

Според албанския дипломат миграционната криза е предизвикателство за всички: „Издигането на стени не е решение на проблема с имигрантите, доколкото това предизвиква верижна реакция у съседите. Албания нито ще отвори границите си, нито ще ги затвори. Страната ни ще остане вярна на ЕС", информира VOA.

Албания: Сирийски бежанци чакат да влязат в страната

Голяма група сирийски бежанци чака да влезе на албанска територия. Това съобщи албанският министър по интеграцията Клайда Гйоша. Спо...

Албанският премиер Еди Рама преди два дена каза по телевизионния канал Топ ченъл, че държавата няма да стане част от нов маршрут за мигрантите, насочили се към западната част на континента.

Рама допълни, че Тирана „нито има условия, нито сила, нито ентусиазъм да спасява света, докато други затварят границите си“, пише още БГНЕС.

Според него Албания не може да понесе сама целият товар, но ако товарът бъде разпределен и неговата страна ще поеме своя дял.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com