Атентаторите били обучени и спокойни

3972
Атентаторите били обучени и спокойни
Снимка: Gettyimages.com

Млади мъже на не повече от 25 години, въоръжени с „Калашников”. Така един от оцелелите при нападенията в Париж описа терористите, които отнеха живота на над 120 души при поне 6 координирани нападения.

Мъжът разказа, че успял да огледа по-добре един от екстремистите, който бил спортно облечен. „Беше изключително спокоен”, коментира очевидецът.

Има загинал български гражданин при атентатите в Париж

Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха пред "Стандарт" от опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37...

„В един момент се чудех дали стрелят с истински патрони. Тогава го видях да се обръща и да стреля по един човек и тогава разбрах”, разказа той.

Атентаторите са били „калени и отлично обучени“, заяви от своя страна полицейски източник, докато редица свидетели описва нападателите като „млади и сигурни в себе си“, предаде AФП.

Източникът е посочил, че засега се е наложила хипотезата, че нападателите са били в някоя от зоните, където се води джихад, като например Сирия. Той е допълнил, че това предположение тепърва ще трябва да бъде доказано.

„Тук не става въпрос за дилетанти, става дума за джихадисти, които действат изключително професионално”, отбеляза кореспондентът на bTV в Париж Десислава Минчева.

Първанов: Неотложна е необходимостта от единни действия на международната общност срещу тероризма

Председателят на ПП АБВ и Президент на Република България (2002-2012), Георги Първанов, изпрати съболезнователна телеграма на Президент...

Тя допълни, че според свидетелски показания, джихадистите са крещели на чист френски: „Това е отговорът на френските атаки в Сирия”.

По думите й атака в страната се е очаквала, като преди дни е бил задържан мъж, който готвел нападение във военна база. „Това е ново поколение джихадисти, които могат да действат навсякъде”, отбеляза тя, цитирана от БЛИЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа