Австрия арестува трима мигранти по подозрения в тероризъм

1469
Австрия арестува трима мигранти по подозрения в тероризъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Австрийската полиция арестува трима мигранти, за които се предполага, че са се сражавали с или са помагали на бунтовнически групи в Сирия и Ирак, обявени от Виена за терористични.

За момента не е известно дали двамата иракчани и единият сириец са готвели някакви терористични действия в Европа, съобщи местният полицейски началник Хелмут Томач. Той също така посочи, че мъжете са задържани в бежански център в западната провинция Тирол.

Съдът на ЕС: Бежанците не могат да бъдат хвърляни в затвора

Държавите от Европейския съюз не могат да изпращат в затвора нелегални мигранти, само защото са прекосили границата на Шенгенското прос...

Предполага се, че арестуваният сирийски гражданин се е сражавал на страната на фронтът „Ал Нусра“, който е сирийският клон на групировката „Ал Кайда“, и е отговорен за убийството на 20 души.

И тримата задържани са пристигнали в Австрия през изминалата година и са част от голямата бежанска вълна, която премина от Гърция през Балканите на път за Западна Европа, посочват още от полицията.

Други двама мигранти са задържани в западния австрийски град Залцбург от декември насам по подозрения за връзки с извършителите на терористичните нападения в Париж от края на миналата година, при които загинаха над 130 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа