Австрия е готова да затвори границите си, ако и Германия го стори

3498
Австрия е готова да затвори границите си, ако и Германия го стори
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако властите в Германия затворят границите и се стигне до струпване на бежанци тогава ние ще бъдем принудени да затворим границите, включително и до използваме сила. Това предупреждение отправи австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер, предаде БГНЕС.

Микл-Лайтнер отказа да коментира информациите, че Германия възнамерява да спре да приема на своя територия извънредните влакове идващи от Австрия, защото това е било в "интерес на трафикантите на хора". Министърът призова за намиране на европейско решение на бежанската криза.

Ще предадем на Австрия предполагаемия шофьор на камиона, в който загинаха 71 бежанци

Българските власти са решили да предадат на Австрия предполагаемия шофьор на камиона, в който в края на август близо до австрийския гра...

"Трябва да сме наясно, че ако няма международно решение остават само две възможности - да продължим по същия начин както досега или да въведем по-строг контрол по границите, което означава и използването на сила", каза още австрийският вътрешен министър и предупреди, че тогава ще станем свидетели на подобни снимки както тези от Македония. "Ако се стигне до струпване на бежанци по границите тогава остава само едно единствено решение - пълно затваряне на границите", предупреди Йохана Микл-Лайтнер.

Лидерът на Народната партия, вицеканцлерът Райнхолд Митерленер от своя страна каза, че няма да се използва сила. Йохана Микл-Лайтнер е член на тази партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа