Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близък до Путин източник "намери виновник" за съсипаното с ATACMS летище "Белбек"

16 май 2024, 13:58 часа • 16679 прочитания

Как така излизат снимки публично какво е поразено от руската военна техника на летище "Белбек"? Този въпрос поставя известният руски военен телеграм канал "Рибар", създаден от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук. Звинчук е награждаван от руския диктатор Владимир Путин и беше част от комисия за статута и положението на влезлите в руската армия след като Путин подпали пълномащабната война в Украйна.

Каналът прави съпоставка - какво било общото между сегашните удари и предишни в Джнакой и Новофедоровка. Освен, че са използвани оперативно-тактически ракети ATACMS, и трите случая бяха заснети от пожарникарите, които гасяха пожарите, като в социалните мрежи веднага се появиха кадри какви са пораженията, констатира "Рибар": Русия пак "свали" ATACMS: Огън изгаря летище "Белбек" там, където са руските военни самолети (САТЕЛИТНИ ДАННИ)

"Не знаем какви са изискванията към пожарникарите и защо изобщо снимат по време на служебна работа, но фактът остава факт. Какво можете да изисквате от обикновените хора, ако служителите на Министерството на извънредните ситуации си позволяват да правят това", гневи се каналът.

И продължава да лее горчилка - когато беше ударена корабостроителницата в Севастопол през 2023 година, първите снимки и видеа излязоха в социалните мрежи от пожарникари, дошли на мястото на събитието и едва след това се появиха в украинските информационни източници.

Още: ПВО и два самолета, изстрелващи "Кинжал": Това ли порази Украйна на летище "Белбек"? (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес