Блокираха профила на майката на Навални във Facebook

1940
Блокираха профила на майката на Навални във Facebook
Снимка: FB Алексей Навални

Профилът на Людмила Навални, майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални е блокиран във Facebook. Това съобщи самата тя в Instagram като уточнява, че това се е случило, след като „е публикувала впечатления от посещението си на Леша в затвора“, съобщава „Дойче Веле“.

Когато се опитате да отворите страницата на Людмила Навални във Facebook се появява съобщение, че нейното съдържание не е налично: „Собственикът може да е изтрил съдържанието или да е ограничил достъпа до него“, се появява на екрана.

Навални съди властите на затвора, не му дават Корана

Кой би помислил, че за първи път ще съдя колонията си заради Корана. Да, да. Не заради отказа да приема лекар (причината за моята гладн...

Редица журналисти и граждански активисти публикуваха скрийншотове със съобщението на майката на Алексей Навални, след нейното посещение в колонията. В него се казва: "Днес видях сина си. Лекарите, които уж са извършили пълен преглед, ще горят в ада, разбира се", коментира тя.

В публикацията се уточнява, че Навални кашля лошо, диша тежко и се чувства много слаб: „Ако сега той приличаше на първата снимка от „Шарите“, бих го приела за щастие“. Според Людмила Навални причината за лошото здраве на сина й не е само гладна стачка: "Това е следствие от отравяне. Не е нужно да сте лекар, за да разберете това".

Същия ден, когато Алексей Навални беше посетен от майка му и съпругата му, Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщи, че „съветът на лекарите оценява здравето на осъдения като задоволително“ и Навални е преместен от медицинското звено обратно в отряда на колонията след „подобряване на здравето му“.

Алексей Навални е в IK-2 от 15 март. От 31 март опозиционерът провежда гладна стачка в знак на протест срещу отказа на лекарите да го прегледат. На 5 април стана известно, че Навални е преместен в медицинско звено с тежка кашлица и треска.

Служители на затвора заплашват да хранят насила Навални

Служители на руския затвор заплашват да започнат да хранят насила зад решетките критика на Кремъл Алексей Навални, съобщи екипът му в...

Навални е задържан веднага след завръщането си от Германия, където е на лечение и рехабилитация, след като е беше отровен с „Новичок“. Съд в Москва на 2 февруари замени условната му присъда по делото „Ив Роше“ с ефективна. Като се има предвид домашният арест, опозиционерът трябва да прекара 2 години и 6 месеца в затвора. Сътрудниците и адвокатите на политика многократно са посочвали влошеното здравословно състояние, невъзможността за приемане на препоръчаните лекарства и изтезанията с лишаване от сън. Екипът на Навални подготвя голям протест в негова подкрепа.

ЕС, САЩ, Великобритания и балтийските страни отправят призиви до руските власти да предоставят на политика адекватна медицинска помощ и да му позволят да комуникира с адвокати. Западът повтори призива си за незабавно и безусловно освобождаване на политика и провеждане на пълно разследване на отравянето му в Русия с химически военен агент „Новичок“. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа