Британският вицепремиер се възпротиви на рестрикциите за българи и румънци

20217
Британският вицепремиер се възпротиви на рестрикциите за българи и румънци
Снимка: Getty Images/Guliver

Разнобой по отношение на бъдещата политика на Великобритания относно имигрантите от България и Румъния разтърси британския кабинет.

Оказа се, че британският вицепремиер Ник Клег не одобрява готвените от вътрешния министър Тереза Мей ограничения по отношение на правото на граждани от други страни на ЕС да работят в Обединеното кралство.

Заеми на български студентите в Лондон са спрени

Студентски заеми на българи в Лондон са спррени след като в края на ноември властите във Великобритания започнаха разследване за незак...

"Моят съвет към вътрешното министерство е да прекарва по-малко време в сондиране на идеи, които са незаконни и неизпълними и повече време в изпълняване на политиките, които сме договорили като коалиция", призова Клег, предаде bTV.

Критиката на Клег е насочена към намерението на британското МВР да ограничи до 75 хил. души годишно влизащите във Великобритания имигранти.

Министърът на вътрешните работи Тереса Мей заяви пък, че реформа на правото на свободно придвижване трябва да е част от евентуално предоговаряне на условията на членството на Великобритания в Съюза.

„Трябва да помислим за критериите, които трябва да прилагаме на границите си спрямо новите страни в Евросъюза - кога и как те да могат да се възползват от правото си на свободно движение”, смята Мей.

Официална статистика сочи, че българите във Великобритания по-рядко се занимават с престъпления

България не е в списъка с 20-те най-проблемни държави, чиито граждани са най-замесени в престъпна дейност във Великобритания. Това заяв...

Лидерът на опозиционните лейбъристи Ед Милибанд заяви, че правителството трябва да измисли нещо повече от изтичания на документи в пресата и недообмислени предложения, за да се справи с проблемите.

Дебатът във Великобритания заради отварянето на трудовия пазар от Нова година за български и румънски граждани остава все така ожесточен. Българи дори протестираха пред сградата на британското правителство в Лондон заради дискриминацията в бъдещата политика на Великобритания по отношение на имигрантите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа