Броят на поискалите убежище в Европа самотни деца се е учетворил

1789
Броят на поискалите убежище в Европа самотни деца се е учетворил

Най-малко 95 000 деца без придружители (бел. ред. – сираци или разделени от родителите си по пътя) са поискали убежище в ЕС през миналата година. Това е четири пъти повече, отколкото през 2014 година, твърди в свой материал Бюрото за разследваща журналистика. Журналистите изрично уточняват, че става въпрос за деца под 18-годишна възраст, пише Euobserver.

Проучването е показало, че става въпрос за минимум 95 070 молби при 23 572 през 2014 година. От 29 държави (всички членки на ЕС плюс Норвегия и САЩ), влезли в изследването, само 17 са предоставили официална национална статистика. Испания е отказала да сътрудничи, а Франция е пояснила, че ще публикува данни по-късно тази година.

Близък до Ципрас недоволства от затварянето на Балканския маршрут

Категорично отхвърляме предложенията за затваряне на нашите граници в Егейско море, както и призивите за операция за потапяне на лодки ...

Най-много молби са регистрирани в Швеция – 35 369, от които 23 480 от молбите са от афганистанчета. На второ място е Германия, с 14 439, следвана от Австрия с 9 3331 и Унгария с 8 804. Проблемът е много далеч от решение, след като според УНИЦЕФ от началото на тази година в Гърция са регистрирани 1156 деца, които не са придружавани от никого.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа