X
 
 

Чрез минимална европейска заплата Макрон призова за защита на европейската демокрация

2564 12
Чрез минимална европейска заплата Макрон призова за защита на европейската демокрация
Снимка: Getty Images/Guliver
Френският президент Еманюел Макрон действа безпрецедентно и в своя статия предложи в Европа да бъде въведена минимална европейска заплата. Този вид заплата да бъде договаряна чрез колективен договор всяка година и да е съобразена с възможностите на всяка държава-членка, предлага Макрон.

Освен тази идея, Макрон представя още няколко в своя статия, с която се обръща към гражданите на Европейския съюз, пише в. "24 часа". Впечатление в цялото обръщение прави идеята на Макрон за защита на Европа от национализма и популизма. Той настоява, че Обединена Европа не може да бъде просто общия пазар, на чиято основа стои ЕС. Според френския президент е необходимо да има солидна защита на базови ценности, най-вече ценностите на демокрацията. Затова той предлага да бъде създадена Европейска агенция за защита на демокрацията, а нейната главна задача ще е да помага за защита на изборния процес във всяка страна-членка чрез експертиза.

Правителството пусна за обсъждане увеличението на гарантирания минимален доход

От 1 януари, 2018 година, гарантираният минимален доход на месец да стане 75 лева. Това гласи постановление на Министерския съвет, коет...

"Трябва да забраним финансирането на европейски политически партии от чужди сили. Трябва да прокудим от Интернет, чрез европейски правила, всяко изразяване на омраза и насилие, защото уважението към индивида е темел на нашата цивилизация на достойнството", смята Макрон.

Според френския президент "трябва да направим реформа на политиката ни в областта на конкуренцията, да положим нови основи на търговската ни политика : да налагаме санкции или да забраним в Европа предприятия, които извършват посегателство спрямо нашите стратегически интереси и изконни ценности, като екологични стандарти, защита на данни или справедливо плащане на данъци ; и да заявим, при стратегическите производства и обществени поръчки, европейска преференция, както правят нашите американски и китайски конкуренти".

Макрон иска и преразглеждане на концепцията за Шенген – със създаване на Гранична полиция и Европейска служба за убежище специално за Шенген, за защита на европейските граници и своите ценности. Той предлага и да бъде създадена Европейска банка за климата, за да има кой да финансира прехода към екологична икономика и Европейска санитарна служба, която да пази храните на Стария континент. Освен това Макрон иска да има контрол над големите цифрови платформи и прозрачността на алгоритмите им.

Actualno.com

Етикети:

 • допълнение 4 допълнение преди 11 месеца Профил на трол?
  Чрез минимална европейска заплата, колкото сега е в България страна член на ЕС, Макрон призова за защита на европейската демокрация.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Мосю лю Макарон минимална европейска заплата "източен блок" "втора предавка" квоти за земеделска продукция които западните държави от ЕС не спазват и са със свръх производство санкции срещу Русия които са длъжни да спазват държавите от "източният блок""втората предавка" а останалите не купуват руски газ злато диаманти алуминий редки метали западните фирми се виж още ›› изтрепват за руският пазар строят заводи откриват офиси??????а "източният блок" "втората предавка" ???????????"троянските коне"???????????пръстите долу от руските продукти и пазари ШИБАНИТЕ КОЛОНИСТИ СЪС ШИБАНИте ИМ НОМЕРА ПРЪСТИТЕ ДОЛУ ОТ НАШЕТА ИКОНОМИКА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ ЗАВРЕТЕ СИ КВОТИТЕ И САНКЦИИТЕ В ЗАДНИЦИТЕ
 • Македонецъ 3.1 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  ТОЧНО ТАКА , ТОЧНО ТАКА , ТОЧНО ТАКА , АМА виждаш ли какви има като 1.2 и 1.3. И ТЕ БРАНЯТ ИМЕННО ТОВА.
  : 2 !
 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  И да приемем , че дори бих приел всичко /което няма как да се случи/ , но да го приемем. ОБАЧЕ С МИГРАЦИЯТА ОТ Б. И С. Изток Я ПРИЕМАМ САМО СЛЕД ТРУПА МИ. БУКВАЛНО. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРИЮТ ЗА КРИМИНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ Б И С. ИЗТОК. ЗАЩОТО ТОВА Е ТАЗИ МИГРАЦИЯ. Ама имало и нормални хора. Да сигурно е така , но изключенията НЕ ОТМЕНЯТ ПРАВИЛОТО. И заради да кажем 1000 нормални да дойдат 100000 престъпника виж още ›› , САМО СЛЕД ТРУПА МИ. И НЕ СЪМ единствен , напълно убеден СЪМ.
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  Значи Онд не ме интересува пряко , абе добре бе нали първо съм ти написал , че ако бях троцкист то щях да бъда до теб в клубчето на иво инджев и соломон паси и щяхме да бъдем приятели. Второ защо ти няма ник и зашо ти НИКОГА открито НЕ ПОДКРЕПЯШ федерализацията ? И защо никой от вашите не го ПРАВИ ? Защо не подкрепяш ислямската миграция Открито , гей парадите. Не всичко ти е на тъмно и на принципа виж още ›› то се подразбира ? Защо не 1.2 ?
  : 2 !
 • Македонецъ 2.2 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  ОТНОВО ЗАЩО ТИ 1.2. И ПОДОБНИТЕ ТИ НИКОГА НЕ ОБЯВЯВАТЕ ОТКРИТО , ЧЕ СТЕ ЗА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ НА ес ? Това и е шизофренията на всички макроново/меркеловци. Видимо е обаче , че ти подкрепяш и ислямската миграция , която е Враждебна на Народа и Народите на Европа. Ама скрито , наистина защо всичко ви е на тъмно ? Защо ТАКАВА ВИ Е СТРАТЕГИЯТА И се криете зад КУХИ фрази и си мислите , че хората са пълни ол виж още ›› игофрени и не зацепват. АМА НЕ Е ТАКА И ШЕ СЕ УБЕДИШ.
  : 1 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Троцкист, пак нищо не каза за ОНД!?! Пак йезуитски и византийски осуканици!
  : 0 !
 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  Орел , рак , щука , котка живеещи по правилата на мечката. Това е ес и макрон иска да затвърди това. Каква ес минимална заплата ? Ама това го знам от 2007 и какво ? НИЩО. Как си го представяте това в България например ? По важното от словоблудствата на макрон е друго обаче. Това е отвскяъде да се затвори устата на мен и дори и да бъда преследван , заЩОТО НЕ ИСКАМ ислямски МИГРАНТИ/КИ, а пък те да виж още ›› си ПРЪСКАТ ОМРАЗАТА си към мен и всичко коетто уважавам и ценя и при това да са ЗАКОНОВО ЗАЩИТЕНИ.
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  Освен това това и е пряка атака срещу мойте ценности на нормален човек НЕ ЖЕЛАЕЩ хора страдащи от сексуални патологии да дефилират и да насаждат тяхната болест , но дори и това лично за мен не е толкова страшно. Тоест макар и категоричен противник на тези паради то добре един ден в годиниа , преживява се. Но браковете , а осиновяванията ? ТОВА ВЕЧЕ Е КРАЙНО НЕДОПУСТИМО. КРАЙНО НЕДОПУСТИМО.И аз ням виж още ›› а как да не бъда ПРОТИВ , а макроновите мерки искат аз да приема това ако не преследване и/или затвор. За това , че съм нормален
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Македонецъ-троцкист, айде много като знаеш напиши какъв рай на демокрация е в ОНД и защо за там бягат само пиендета и гешефтари, като франсето артист с големия нос и алкохолен бос?! ЕС зор-мор ще си подреди къщичката, но Тюрмата на народите не допуска никакви реформи във феодализма си от 200 години насам!
  : 2 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Дебил! Замълчи за винаги с твойте тъпашки коментари!!!
  : 0 !
 • Македонецъ 1.4 Македонецъ преди 11 месеца Профил на трол?
  Един вид макрон иска ОТКРИТО ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ , А ТО БИЛО европейски съюз. Това какво иска макрон не е изненада , но тези негови мерки искат законово да ограничат всякаква съпротива срещу тази покрита и обслужваща интересите на Корпорациите федерализация. Именно тези интереси са така наречените есейски ценности.
  : 1 !