Ципрас призова гърците да му гласуват доверие за силен мандат

3177
Ципрас призова гърците да му гласуват доверие за силен мандат
Снимка: Gettyimages.com

Лидерът на крайнодясната коалиция в Гърция СИРИЗА Алексис Ципрас поиска от народа да му гласува доверие за нов мандат на управление на страната през следващите 4 години, информира БГНЕС.

Той отправи призива си на финалния предизборен митинг, който се провежда на централния площад в Атина "Синтагма" пред парламента на страната. Ние искаме да получим силен мандат за управление на страната за 4 години, за да завършим започнатата от нас работа, подчерта Ципрас под възгласите на хилядите излезли да го подкрепят на митинга.

Ципрас и Меймаракис на равно 48 часа преди изборите

Социологически проучвания в Гърция показват, че двамата основни претенденти на изборите в събота – бившият ляв премиер Алексис ...

Той изрази увереност в победата на своята партия на предстоящите на 20 септември предсрочни парламентарни избори. "СИРИЗА не само ще победи в неделя, но и ще получи мандат за сформиране на стабилно самостоятелно правителство", каза той. "Необходима ни е стабилност, за да съхраним това, което постигнахме в преговорите /с международните кредитори/, обясни той. "Победата" на крайнолявата СИРИЗА на изборите в Гърция в неделя ще бъде "определящ за Европа резултат" и "послание" за други страни, които са подложени на политика на тежки икономии".

Това заяви Ципрас, като цитира Испания, Ирландия и Португалия, намеквайки за предстоящите избори в тези три страни, които също са засегнати от дълговата криза и подложени на политика на сериозни бюджетни икономии, както Гърция.

Ципрас призова своите симпатизанти да гласуват за СИРИЗА, за да може "лявото да спечели в Гърция и да продължи да има надежда в Европа". Той призова електоратът да не се въздържа от гласуване, а да даде своя вот за левицата, "която е единствената партия, способна най-добре да преговаря с кредиторите по големия въпрос с гръцкия държавен дълг".

Според анализатори резултатът от изборите зависи от колебаещите се, които са 17%. Партията на Ципрас загуби част от своя електорат, след като правителството на Ципрас, което бе на власт от януари до август, отстъпи пред натиска на кредиторите /ЕС и МВФ/ и подписа нов международен заем на цената на нови мерки за икономии.

Ципрас отхвърли възможността за коалиция с "Нова демокрация"

Шест дни преди предсрочните парламентарни избори в Гърция двамата основни съперници в съревнованието – лидерът на „Сириза&l...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа