Десетки арестувани студенти след протест в Лондон

35337

Общо 36 студенти бяха арестувани при брутален сблъсък с полицията в Лондон, след като подобно на „Ранобудните студенти” и те окупираха университет – Лондонския университет (Uiversity of London Union), предаде Indipendent.

Протестът беше насочен срещу полицейското присъствие във висши учебни заведения. Всичко тръгна след като студентите възроптаха срещу увеличението с 1% на таксата за обучение в Лондонския университет. Студентите окупираха още в сряда, 4 декември, висшето учебно заведение и поискаха промяна на решението. Акцията им обаче беше пресечена от полицията.

Протестиращите палят кофи и "обстрелват" парламента с картонени танкове

Протестиращите против правителството са запалели три кофи за боклук пред парламента, до които е поставена една пейка, предаде „Фо...

Днес между 200 и 300 студенти участваха в демонстрация срещу полицейското насилие, която полицията успя да прекрати с груба сила. 34 от арестуваните днес са обвинени в нарушаване на обществения ред, а двама – в нападение над полицаи.

Според студентите обаче полицията е действала крайно агресивно, като е имало случаи на нанесен побой от служители на реда над демонстранти. Действията на силите на реда бяха заклеймени от Британския съюз на журналистите, тъй като студентът-репортер Оскар Уеб е един от арестуваните – заради това, че е отразявал събитието и е снимал.

Студентите в Лондон нямат намерение да спират с протеста – за 11 декември вече е насрочена нова демонстрация, която се организира във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа