Die Welt: Политическата съдба на Меркел е в ръцете на ИД

16710
Die Welt: Политическата съдба на Меркел е в ръцете на ИД
Снимка: Gettyimages

Германският канцлер Ангела Меркел е загубила контрол над ситуацията с бежанците. В същото време от неразборията с идентификацията на имигрантите може да се възползват терористи и тогава Меркел ще трябва да постави кръст на своята кариера, пише немстото издание Die Welt.

Терористите от "Ислямска държава", по данни на немските правоохранителни органи, са се сдобили с десетки хиляди "автентични" паспорти и сега проникването им в Европа ще бъде много по-лесно. Ако тази ситуация доведе до терористични актове в Германия, политическата кариера на Ангела Меркел ще приключи, коментира изданието.

57% от германците не одобряват миграционната политика на Меркел

Канцлерът на Германия Ангела Меркел успя да си върне доверието на германците, но все още повечето не одобряват миграционната й политика...

Политиката на "отворени врати" на Меркел е станала истински "кошмар" за системата за сигурност, и очевидно не възнамерява да прекратява. През последните месеци установяване на самоличността на бежанците става само в 10% от случаите, а това свидетелства, че немските власти са загубили контрол над ситуацията, подчертава авторът на статията, цитиран от РИА Новости.

Според "Welt am Sonntag", представителите на службите за сигурност на ФРГ са сигурни, че идентификацията на подправени документи няма да е проблем за немските гранични служби. Но според изданието въпросът става много по-остър, когато става дума за истински паспорти, попаднали по незаконен начин в ръцете на привърженици на ИД.

Както пише изданието, немските експерти твърдят, че машинациите на терористите с паспортите може да се оценяват само като "провокация", желание да покажат, че могат да се възползват от европейското гостоприемство за свои цели.

И все пак Die Welt си задава въпроса, колко далече могат да стигнат подобни провокации, преди правителството на Германия да започне да се замисля за засилването на мерките за сигурност.

Меркел: Германия няма да подкрепи реформите в ЕС, ако жертват интеграцията

Канцлерът Ангела Меркел каза в сряда, преди срещата на лидерите в ЕС, че Германия няма да се съгласи с британките искания за реформи в ...

Ако се стигне до терористичен акт, то на първо място населението ще асоциира случилото се с излязлата извън контрол политика на "отворени врати", смята авторът на статията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа