Джеръми Хънт: Великобритания ще процъфтява и без сделка по "Брекзит"

3517
Джеръми Хънт: Великобритания ще процъфтява и без сделка по "Брекзит"
Снимка: iStock/Guliver

Британският външен министър Джеръми Хънт заяви, че Обединеното кралство ще процъфтява, дори ако то напусне Европейския съюз без споразумение за сътрудничество. Това съобщи в събота „Дейли телеграф“, публикувайки интервю с ръководителя на Форин офис.

"Винаги съм мислил, че дори в ситуация на отсъствие на сделка ... ние ще намерим начин да преуспяваме и да просперираме. Ние сме се сблъсквали с много по-големи трудности в протежение на цялата ни история", каза той.

Тереза Мей: Брекзит няма да е по-лесен, дори да подам оставка

Тереза Мей каза на опонентите си, че нейната оставка като премиер няма да облекчи излизането на Лондон от ЕС, съобщава Би Би Си. В инт...

Ръководителят на британското външно министерство също така отбелязва, че членовете на кабинета "не трябва да се преструват", сякаш нищо няма да се случи в ситуация на "твърд" Брекзит. "Затова, като отговорно правителство, трябва да извършим необходимите приготовления", добавя Хънт.

Както по-рано съобщи „Таймс“, повечето членове на британското правителство смятат за нежизненоспособно, постигнато от премиера на Обединеното кралство Тереза Май и лидерите на ЕС споразумение по условията на "Брекзит". При това британският кабинет "открито обсъжда" възможността за провеждане на втори референдум.

Според вестника високопоставени членове на правителството на Великобритания "сериозно обмислят" как да организират друг плебисцит и какъв въпрос може да бъде поставен на гласуване. Тази идея се подкрепя до една или друга степен от петима министри, сред които министърът на финансите Филип Хамънд и министърът на труда и пенсионните въпроси Амбър Ръд. Срещу подобен сценарий се обявяват министърът на вътрешните работи Саджид Джавид и министърът на околната среда, прехраната и развитието на селските райони Майкъл Гоув, като същевременно настояват за необходимостта от сключване на сделка по "Брекзит" с ЕС.

Третата група се състои от онези членове на правителството, които са против новия референдум и са готови да изпълнят сценария "Брекзит" без споразумение. Сред тях са Джереми Хънт, лидерът на Камарата на общините Андреа Лийдс и британският министър на правосъдието Елизабет Тръс.

Стивън Баркли е новият министър по Брекзит

Британският премиер Тереза Мей обяви промени в състава на кабинета си – новият министър по Брекзит ще бъде малко известния евроск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа