Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Драконовите зъби" са поставени, задачите са изпълнени на 100%: Губернаторът на Харков отговори за укрепленията

15 май 2024, 17:41 часа • 55407 прочитания

Изграждането на укрепленията в Харковска област е било планирано за 2023-2024 г. Всичко, което е влизало в плана за 2023 г., е изпълнено на 100%. Това пише ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов в телеграм канала си след като темата стана особено злободневна.

Всички "драконови зъби" са монтирани и част от планираната за 2024 г. работа също вече е започнала, но е преустановена поради постоянните обстрели от страна на руските сили. Когато стане физически възможно, работата ще продължи, пише Синегубов.

Още: Къде са укрепленията в Харков?: Източени ли са милиони по схеми с фирми-фантоми, питат в Украйна

Той подчерта, че разпространяващата се дезинформация за укрепленията дискредитира украинските военни и отбеляза специално, че публикациите за липсващи укрепления са започнали да се появяват именно в деня, в който руските сили атакуваха Вовчанск (Волчанск на руски), което според него не е случайно.

"Всички тези материали са публикувани приблизително по едно и също време, с едни и същи заглавия", пише той. Тази дезинформация цели да всее хаос и враждебност сред украинците, добавя Синегубов.

Още: ВСУ дължат обяснения как са строени укрепленията при Харков: Украински депутат

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес