ЕК предупреди Великобритания да спре да мрънка за имигрантите

15749
ЕК предупреди Великобритания да спре да мрънка за имигрантите
Снимка: Getty Imadges/ Guliver

Изключително директно и сериозно предупреждение към Великобритания отправи европейският комисар по заетостта Ласло Андор. Андор заяви, че Лондон "трябва да спре да мрънка", че имигрантите от Европа са бреме за училищата, болниците и жилищата. Вместо това нека британското правителство да започне да строи места за настаняване на имигранти, поиска еврокомисарят.

Коментарът беше направен в сайта PoliticsHome, където Андор пише материали, предаде БНР. Той допълва, че работниците от чужбина дават повече пари за данъци, отколкото получават като социални помощи. Андор признава, че има известни проблеми в държави, където се наблюдава внезапен приток на хора от други страни-членки на ЕС, но отговорът на тези проблеми е като се инвестира в нови жилища и услуги, а не да се отблъскват хора, които работят упорито и плащат своя дял в британския бюджет.

Великобритания може да затегне още мерките срещу социалния туризъм

Великобритания може да затегне още правилата за получаването на социални помощи от имигранти, след като Германия започна акция за огран...

Според еврокомисаря разпоредбите в ЕС са допринесли за подобряване на условията за труд на британците. Освен това Ласло Андор изтъква, че имигрантите обикновено вземат работа, която британците не желаят да вършат, а не ги изтласкват от работните им места.

Депутатът от Британската консервативната партия Филип Холобоун обвини еврокомисаря в „изумително късогледство”. Холобоун посочи, че училищата трябва да поемат ученици, които не говорят английски, графикът на личните лекари е претоварен и натискът върху обществените служби е огромен, а това е допълнително бреме за британските данъкоплатци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа