Елизабет Втора откри новата сесия на шотландския парламент

1564
Елизабет Втора откри новата сесия на шотландския парламент
Снимка: Getty Images / Guliver

Британската кралица Елизабет Втора днес откри новата сесия на шотландския парламент. В краткото си слово в Единбург тя призова депутатите и в бъдеще да работят плодотворно за благото на жителите в региона, като едновременно запазят спокойствие в условията на постоянно променящия се свят.

"Живеем и работим при все по-сложни условия в света, изискващи от нас непрекъснато нови усилия там, където събитията и промените се случват с удивителна скорост", каза Елизабет Втора. "Безусловно не е никак лесно в сегашните времена да останем спокойни и разсъдителни", добави тя.

Оланд: Великобритания не може да забави или отмени напускането на ЕС

Великобритания не може да забави или отмени решението си да излезе от Европейския съюз, заяви френският президент Франсоа Оланд, пише "...

Кралицата призова парламентаристите безпристрастно и подробно да проучат предизвикателствата и възможностите, които днес стоят пред Шотландия, за да бъдат решенията им както и досега изключително в полза на хората от региона.

На референдума във Великобритания за членството й в ЕС евроскептиците победиха, но 62% от шотландците се изказаха за оставане в съюза. Шотландският премиер Никола Стърджън заяви, че има голяма вероятност да бъде свикан втори референдум за независимост на Шотландия, която не желае да излезе от ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа