ЕС официално поздрави и подкрепи Порошенко

12270
ЕС официално поздрави и подкрепи Порошенко
Снимка: Getty Images / Guliver

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и все още действащият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу поздравиха Петро Порошенко с официалното му обявяване за победител на президентските избори в Украйна и му обещаха помощта и подкрепата на ЕС, става ясно от официалното съобщение на сайта на ЕК.

 

Яценюк призова ЕС да спре проекта "Южен поток"

Украинският премиер Арсений Яценюк призова ЕС да спре проекта „Южен поток”, като увери европейските страни в надеждността н...

"От името на Европейския съюз Ви поздравяваме с избора Ви за украински президент. Изходът от изборите в Украйна показа, че украинският народ силно желае да тръгне по пътя на демокрацията, просперитета, обединението и стабилността. Няма съмнение, че Украйна има тежки препятствия по този път, особено по отношение на стабилността. Но днес искаме да изразим увереността си, че работейки заедно с украинското правителство и на основата на интензивен национален диалог Вие ще успеете да прокарате необходимите политически реформи, включително на ниво конституция, както и икономическата модернизация, която иска Украйна.

Европейският съюз остава на Ваша страна и Ви предлага подкрепа и сътрудничество чрез Европейския дневен ред за реформи", казват в изявлението си Барозу и Ромпой.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа