Европеецът днес - колко живее, колко печели и защо балканците са различни (ВИДЕО)

4083
Европеецът днес - колко живее, колко печели и защо балканците са различни (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9 май без съмнение е Денят, в който Европа празнува. Празнуваме победата над една от най-разрушителните идеологии в човешката история, заради която милиони губят живота си - националсоциализма.

По случай Деня на Европа статистическата служба на Европейския съюз – Евростат, пусна видеоклип, с който представя средностатистическия европеец – както мъж, така и жена. Оказва се, че средната възраст в Европа е 41,2 години за мъжете, докато жените са по-възрастни – 44,1 години. По отношение на продължителността на живота отново жените печелят – 83,3 години срещу 77,9 години за мъжете.

Европейците не се хранят здравословно

Само един от петима жители на Великобритания, както и на други западноевропейски страни, се храни пет пъти на ден по малко. Такива са ...

Мъжете работят по 42,3 часа седмично, а жените – по 40 часа. Мъжете работят 37,9 години от живота си, а дамите – 32,8 години. Средностатистическият европеец печели по 16,8 евро на час, докато дамите на Стария континент вземат 13,8 евро на час.

За образованието Евростат посочва "завършено средно" и че и мъжете, и жените знаят по един чужд език.

Извън лекцията на Евростат е ясно едно – когато децата в Европа казват на майка си, че излизат, в цяла Западна Европа родителският отговор е: "Чао, до скоро". На Балканите обаче картината е съвсем различна: "Излизаш? Къде? С кого? Кой ще те вземе? Кой ще те върне вкъщи? Кога се връщаш вкъщи? Всеки ден си навън – това къща ли е или хотел? Колко пари ще изхарчиш? Не отделяш никакво време за родителите си – когато умра, тогава ще разбереш, че ме има".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа