Франция обяви колко бежанци може да вземе

4185
Франция обяви колко бежанци може да вземе
Снимка: Getty Images/Guliver

Франция смята да приеме на своя територия не повече от 30 000 бежанци. Това заяви френският министър-председател Манюел Валс по телевизионния канал France 2, предаде БГНЕС.

"Европейската комисия предложи създаването на центрове за приемане и настаняване на 160 хиляди лица, които възнамеряват да подадат молба за убежище. Франция, от своя страна, предложи да приеме на своя територия от 30 хиляди души и нищо повече от това", каза Манюел Валс.

Македония може да затвори границите си за мигранти

Ако се стигне до прекъсване на бежанския коридор и затваряне на границите, Македония ще бъде принудена да приеме адекватни мерки за да ...

Припомняме, че рано сутринта вчера Европейският съвет оформи в неформално събитие рамките за борба с бежанския въпрос. Няма обаче никаква твърда яснота коя държава колко бежанци ще поеме, защото в Източна Европа има държави против квотното разпределение. Има обаче и предложение за създаване на буферна зона между Турция и Сирия, като България е един от главните застъпници на идеята. Засега нещата отиват към окончателно одобрение на квотното разпределение, но със сигурност повече яснота ще има в средата на октомври, на редовния Европейски съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа