Франция ще отдели допълнителни 600 млн. евро за сигурност

4222
Франция ще отдели допълнителни 600 млн. евро за сигурност
Снимка: Gettyimages.com

Франция ще отдели допълнителни 600 млн. евро за разходи в сферата на сигурността през 2016. До решението се стигна след терористичните атентати в Париж, предаде БГЕНС.

Президентът Франсоа Оланд обяви тази седмица, че страната замразява плановете си да съкрати числеността на армията си до 2019. Вместо това Франция ще създаде 8500 работни места в сферата на сигурността, включително за 5000 нови полицаи.

Именно това е причината за актуализирането на бюджета, заяви френския финансов министър Мишел Сапен пред Сената.

„Стратегията на бюджета ни остава същата – да контролираме нашите разходи, без да спираме финансирането на приоритетните сфери, и заедно с това да реагираме на възникващи нужди,” обясни Сапен.

От държавите от Европейския съюз се очаква годишен бюджетен дефицит под 3 процента. От началото на глобалната финансова криза през 2008 Франция не успява да постигне тази цел.

Тази седмица премиерът Манюел Валс предупреди, че заради новите разходи за сигурността, страната няма да изпълни бюджетните си цели.

Европейският комисар по икономическите въпроси Пиер Московиси обаче заяви, че допълнителните разходи на Франция няма да имат голямо въздействие. „Нямаме повод да мислим, че бюджетната траектория на Франция ще се промени значително,” каза Московиси.

Средствата в размер от 600 милиона евро представляват едва 0,05% от френския икономически продукт. Това не причина за драстична промяна в икономическата политика, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа