X
 
 

Френски кмет забрани хората да умират в почивни дни и празници

3560 1
Френски кмет забрани хората да умират в почивни дни и празници
Снимка: Wikipedia
Кметът на френската община Грел Изабел Дюжелe издаде заповед, която забранява на жителите да умират вкъщи през почивните дни и празниците, е видно от сайта на общината.

Нареждането е с цел да се обърне внимание на липсата на лекари в общината.

"Зад провокативния указ, забраняващ умирането вкъщи през почивните дни и празниците, има огромно нещастие за много жители заради здравословното състояние", каза кметът.

Дюжелe пояснява, че проблемът е свързан с изключителен недостиг на специалисти и се нуждае от незабавно разрешаване.

Телевизия CNews отбелязва, че кметът е взел това решение, след като миналата неделя е трябвало да потърси специалист, който да потвърди смъртта на един от жителите на общината, тъй като лекуващият лекар не е бил дежурен, а линейката е била подчинена на друга община, където липсват специалисти.

След 10-часово издирване те все пак успели да намерят лекар чак в съседен окръг, но кметът решил, че не е готов да преживее отново ситуацията и издал подходящо постановление, за да привлече вниманието към проблема.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Много е късно за да е сензация! У нас управляващите забраниха умирането до следващите парламентарни избори. Защото сегашната конфигурация е супер ефективна в усвояването на средства от държавния бюджет.