X
 
 

Френското правосъдие пак подгони председателя на френския парламент

422 0
photo of Френското правосъдие пак подгони председателя на френския парламент
Снимка: Getty Images/Guliver
Председателят на френския парламент и близък съюзник на френския президент Еманюел Макрон е разследван за финансови злоупотреби.

Преди от парламента да обявят официално за започналото разследване, Ришар Феран беше разпитван четири часа в град Лил, пише местния вестник "Ла Воа дю Норд".

Двама френски министри получили писма със заплахи

Министърът на икономиката на Франция Брюно льо Мер и на министърът на бюджета Жералд Дарманен са получили писма, съдържащи заплахи, съо...

Според пресата, нарушенията са направени, когато Ришар Феран е бил директор на компания за медицински застраховки. През 2011 година той помогнал на партньорката си да се облагодетелства финансово, като компанията наела имот от нея.

Сътрудник на Феран твърди, че обвиненията са същите, които бяха отправени срещу него през 2017 година, но сега обвинителите ги внесли в друга регионална прокуратура. Случаят с наема за партньорката на Ришар Феран беше открит и даден за разследване от борещата се с корупцията група "Антикор".

"Същите факти, без нови елементи и от същия тъжител", каза сътрудникът на председателя на Националното събрание.

Миналата седмица френското списание "Льо Канар Ошене" написа, че през 2014 година Феран е наел сина си като помощник в парламента. Политикът каза, че става дума за незначителна работа, която е продължила съвсем кратко.

Макрон предложи да се съкрати френският парламент с една трета (ВИДЕО)

Френският президент Еманюел Макрон предложи намаляване на броя на депутатите с една трета и в двете камари на парламента, съобщава AFP....

По френските закони, започването на официално разследване значи, че има "сериозни или последователни доказателства", които сочат към вероятно участие в престъпление. Това е една от стъпките преди съдебно дело, но много такива разследвания не завършват с дела и биват спирани, преди да стигнат до съда.

Ришар Феран написа в обръщение, че ще използва съответните процедури да се защити, че не е извършил нищо нередно и вярва, че разследването ще бъде спряно.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители