X
 
 

Германските Зелени преизбраха харизматично дуо за свои лидери

510 0
Германските Зелени преизбраха харизматично дуо за свои лидери
Снимка: Getty
Германските Зелени преизбраха двамата ръководители на партията си след силни участия в регионалните и европейски избори, предава AFP, цитирана от БГНЕС.

С партиен избор от 20 и повече процента, те дадоха да се разбере, че се стремят към място в управлението.

Митинг срещу неонацисти в Билефелд (ВИДЕО)

Хиляди демонстранти, излязоха вчера по улиците на германския град Билефелд в Северен Рейн-Вестфалия като част от акция срещу неонацистк...

800-те делегати, събрани на годишния си конгрес в Билефелд, Западна Германия, гласуваха с мнозинство, за да запазят мястото на Аналена Бербок и Роберт Хабек - съответно с 97,1 и 90,4 процента. И двата резултата са значително по-високи от тези в гласуването през януари 2018 г., когато първоначално бяха назначени.

Харизматичната двойка се надява да играе по-голяма роля в националната политика.

Двамата се разглеждат като част от по-прагматичната, центристка част от партията, която е в постоянно напрежение с по-безкомпромисните радикали.

Последните силни прояви на партията са свързани с нарастващата загриженост за изменението на климата, което мнозина в Германия смятат за климатична криза. 

Световни лидери и хиляди германци заедно за 30-годишнината от падането на Берлинската стена (СНИМКИ)

В речта си по врене на церемонията, Ангела Меркел предупреди, че демокрацията не е „самоочевидна“ и не бива да се приема за...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители