Гръцките фермери се събират за национален протест пред парламента в Атина

561
Гръцките фермери се събират за национален протест пред парламента в Атина
Снимка: БГНЕС

С автобуси и фериботи пристигнаха в Атина фермери от цялата страна за участие в национален митинг пред парламента.Те са подкрепени от синдиката на държавните служители,които ще протестират днес с тях. С тричасова стачка днес и утре се включиха и железничарите.

Фермерите не са доволни от преговорите с правителството. Обвиняват аграрния министър в „празни обещания“ без решение за проблемите им.

Гръцките фермери ще се съберат в Атина, ЕК наблюдава гръцко-македонската граница

Гръцките фермери, които блокираха пътни възли в продължение на три седмици като форма на протест срещу продължаващата програма на прави...

Полицията не разреши навлизане на трактори в центъра на столицата. Внушителна група от няколко хиляди души са земеделците от Крит, които настояват за лична среща с премиера Ципрас.

Условието за прекратяване на протестите е намаляване на данъците, гарантирани цени за изкупуване на селскостопанската продукция и запазване на необлагаемия доход. Желанието на фермерите е и да имат необлагаеми 12 хил. евро годишно, като този праг да се вдига с 3000 евро на дете. Те искат още да имат възможност да закупуват горива без акцис на стойност  до 15 хил. евро.

Докато тече демонстрацията в Атина тракторите остават на блокадите с почасово спиране на движението. Само границата с Македония е блокирана. Няма спряно движение към други гранични пунктове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа