Гърция да постигне конкретен прогрес, настоява шефът на еврогрупата

12050
Гърция да постигне конкретен прогрес, настоява шефът на еврогрупата
Снимка: Getty Images/Guliver

Гърция си "губи времето" с разговорите за спасителния си план и трябва да постигне конкретен прогрес. Това заяви ръководителят на еврогрупата Йерун Дейселблум преди срещата на финансовите министри в Брюксел.

Холандският финансов министър Дейселблум, който ръководи групата от финансовите министри в еврозоната, приветства най-новите предложения за реформи на Гърция. Той обаче заяви, че трябва да започнат сериозни разговори за текущия спасителен план на средиземноморската страна, който беше удължен до юни, както и за възможна нова финансова програма, която да го замени след изтичането му.

Меркел вижда предизвикателство в споразумението с Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа е изправена пред застрашително предизвикателство в достигането на споразумение за фи...

"Не бива да губим толкова време. Удължаването е само с четири месеца и времето тече. Изглежда, че губим време след последното заседание на еврогрупата. Изгубихме повече от две седмици, по време на които постигнахме много малко прогрес, трябва да спрем да губим време и да започнем сериозни разговори". Това заяви Дейселблум пред репортери на път към срещата, предаде АФП.

"Казахме, че ще продължим да подкрепяме Гърция, ако тя продължи по пътя на реформите и смятам, че разговорите за програмата. Аз мисля, че разговорите за програмата и реформите, които са необходими трябва много бързо да се подновят, губим твърде много време", отговори той на въпроса дали Гърция е застрашена от банкрут.

Дейселблум заяви вчера, че плановете на Гърция за реформи са "далеч от завършени".

Новото ляво правителство на Гърция, което беше избрано през януари, обеща да предоговори дълговете на страната и да сложи край на строгите икономии, наложени от двата спасителни заема на ЕС и МВФ от 2010 г.

Гърция ще контролират събираемостта с "непрофесионални" данъчни

Гръцкото правителство обмисля да наеме „непрофесионални” данъчни инспектори, включително туристи. Те ще трябва да наблюдава...

Финансовият министър Янис Варуфакис предупреди през уикенда за възможен референдум, ако еврозоната отхвърли предложенията на Атина. Той не направи коментар на път за разговорите в Брюксел, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа