Хиляди имигранти бивакуват пред будапещенската гара

3128
Хиляди имигранти бивакуват пред будапещенската гара
Снимка: Getty Images/Guliver

Хиляди имигранти бивакуват пред главната международна гара на Будапеща „Келети“ и скандират недоволно вече втори ден, след като местната полиция блокира достъпа им до влаковете за Австрия и Германия, съобщава агенция АР.

„Какво искаме? - Мир! От какво имаме нужда? - От мир!“ скандират имигрантите и размахват влаковите си билети, информира Topnovini.bg.

Будапеща изпраща няколко хиляди полицаи срещу бежанците

Унгарското правителство ще изпрати по границата със Сърбия няколко хиляди полицаи, за да спрат бежанския поток към страната, информира ...

Припомняме, че след като в понеделник унгарските власти позволиха на нелегалните имигранти да се качват на влаковете за Германия и Австрия, във вторник полицията ги изгони от гарата и блокира достъпа им до пероните.

Унгарската полиция съобщи, че ще укрепи позициите си около гара „Келети“, тъй като се очаква броят на имигрантите да продължи да расте, и че работи съвместно с полицаи от Австрия, Германия и Словакия при претърсването на влакове за нелегални имигранти.

Мерките в Унгария веднага се отразиха на притока на имигранти в Германия, която е най-предпочитаната от тях европейска дестинация.

В сряда полицията в Мюнхен съобщи, че със сутрешните влакове са пристигнали само 50 имигранти, в сравнение с 2400 във вторник.

Над 100 000 бежанци са влезли в Германия за месец

В Германия през август са влезли 100 000 кандидати за бежански статут, което е рекорд за един месец, съобщиха властите в провинция Бава...

Междувременно, във вторник срещу сряда 11 имигранти се удавиха, след като лодките, с които са се опитвали да стигнат от турския курорт Бодрум до близкия гръцки остров Кос, се обърнали. Сред жертвите има и малки деца.

Гръцката брегова охрана съобщи, че през последните 24 часа са спасили над 1000 души на 28 места в Егейско море.

От началото на годината в Гърция са пристигнали над 200 000 имигранти.

 

Спасиха бежанци от нов трафикантски камион в Австрия

Нов товарен камион бежанци бе открит край Виена, предаде Би Би Си. 24-те бежанци от Афганистан на възраст 16-20 години за малко да се...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа