X
 
 

Хърватия със зелена светлина за Шенген

748 0
Хърватия със зелена светлина за Шенген
Снимка: iStock
Шест години, след като Хърватия се присъедини към Европейския съюз, балканската страна получи зелена светлина от Европейската комисия за присъединяване към безвизовото пространство Шенген, съобщава Bloomberg.

Очаква се решението да бъде обявено публично по-късно днес, твърди запознат източник, пожелал да запази анонимност.

Загреб:Не сменяйте правилата за преговори в движение

Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович заяви преди началото на срещата на върха на ЕС, че може да се дебатира за нова мето...

Присъединяването на Хърватия към Шенген изисква и одобрението на Европейския съвет. Страната е последната присъединила се членка на ЕС.

Според електронно съобщение от Брюксел на ЕК, работата ѝ да финализира успешно всички оценки за Шенген възможно най-скоро се движи добре.

„Хърватия трябва да стане пълноправен член на Шенген, след като бъдат изпълнени всички критерии“, се посочва още в изявлението.

Хърватия е една от шестте страни членки на Европейския съюз, която, наред с България и Румъния, не е част от зоната за свободно движение, в която влизат общо 22 държави, всички от които са членки на ЕС, с изключение на Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

ЕС инвестира 48 милиона евро в огромен здравен център за деца в Хърватия

Европейският съюз ще инвестира над 48 милиона евро от Европейския регионален фонд за развитие за разширяването на болницата в Сребърняк...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...

Последно в Актуално