X
 
 

Италия налага до 50 хил. евро глоба на организации, помагащи на мигранти

1057 0
photo of Италия налага до 50 хил. евро глоба на организации, помагащи на мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver
Италианското правителство прие постановление, който криминализира спасяването на мигранти в Средиземно море. В бъдеще капитаните, собствениците и операторите на частни кораби, които „влизат в италиански води без разрешение“, са изправени пред налагането на глоби до 50 000 евро. Съответното предложение, одобрено от Министерския съвет, дойде от министъра на вътрешните работи Матео Салвини, пояснява германският национален ежедневник Die Zeit, предава "Фокус".

Въпреки че спасителните кораби не са изрично упоменати в постановлението, прието от кабинета, те ще бъдат засегнати от регламента. Корабите, които многократно нарушават постановлението, ще бъдат конфискувани. Предложението трябва да получи одобрението на парламента, в който коалицията на „Лигата“ и Движение „Пет звезди“ имат мнозинство.

Турски маневри в Средиземно море предизвикват напрежение с Гърция

Въпреки тревогата за възможен "инцидент" в Източното Средиземноморие или Егейско море, Анкара, изглежда, засилва усилията си за укрепва...

Наскоро Салвини забрани на германската организация за помощ Sea-Watch да оперира в Италия. Капитанът все пак навлезе в италиански води. Той се разследва за подпомагане и подбуждане към незаконната имиграция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
Последно в Актуално