Изобретателността на Лондон срещу българите и румънците няма край

23673
Изобретателността на Лондон срещу българите и румънците няма край
Снимка: Getty Images/Guliver

Нови мерки и ограничения на евентуален приток от имигранти се въвеждат и обмислят във Великобритания.

Според една от мерките безработните имигранти от други страни-членки на ЕС, които вече са на британска територия, няма да получават жилищни помощи до април тази година.

Лондон увери Вигенин, че няма да има дискриминация на българите

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви, че по време на разговорите си в Лондон е получил уверения, че британските власти...

Вътрешният министър Тереза Мей и този на труда и пенсионното осигуряване Иън Дънкан Смит заявиха пред британския вестник "Дейли Мейл", че ще се предотврати експлоатацията на британската система за социално подпомагане. Безработните имигранти ще имат достъп само до помощи за търсене на работа за период от 6 месеца. Тримесечна забрана за помощи за безработни вече е в сила, пише БГНЕС.

Забраната идва след отпадането на ограниченията за работа на българи и румънци във Великобритания в началото на тази година.

"Хората от чужбина вече не може да се надяват, че ще дойдат тук и ще получат нещо в замяна на нищо", казаха британските министри пред "Дейли мейл" и добавят, че имиграцията изключително много е допринесла за Великобритания, но трябва да бъде контролирана.

Очаква се 3-месечната забрана за помощи за безработни имигранти да бъде удължена.

Великобритания напуска ЕС, ако не започнат реформи

Джордж Озбърн, финансов министър на Великобритания, предупреди партньорите от Европейския съюз, че страната ще напусне организацията, ...

Бъдещи мерки

Освен мерките, които вече са в сила, Лондон се готви да поставя и други пречки пред имигрантите от България и Румъния. Иън Дънкан Смит заяви, че Великобритания работи заедно с още няколко европейски правителства - на Италия, Германия, Холандия и Финландия - за отлагане на правото на обезщетения, които българските и румънските работници могат да поискат, когато се преместят от една европейска страна в друга.

Друга мярка, предложена лично от Дейвид Камерън, е да се спрат социалните помощи за всички имигранти, които не знаят английски език. Сред мерките на правителството е и прекратяване на печатането на документите на чужди езици. Идеята е така да се възпрепятстват плащанията за имигранти, които ползват преводачи в бюрата на социалните служби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа