X
 
 

Изтребителят на НАТО, притеснил руския военен министър, е испански

3669 0
Изтребителят на НАТО, притеснил руския военен министър, е испански
Снимка: Getty Images/Guliver
Изтребителят F-18, който се опита да се приближи до самолета на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу над неутралните води на Балтийско море, принадлежи на военновъздушните сили (ВВС) на Испания, съобщи вестник ABC, предава РИА Новости.

Той влиза в състава на мисията на НАТО по патрулиране на въздушното пространство на прибалтийските страни.

Сергей Шойгу призова за международна хуманитарна помощ за Сирия

Русия очаква от международни организации да извършат хуманитарна помощ на сирийския народ, заяви руският министър на отбраната Сергей Ш...

Общо Мадрид е изпратил в региона пет изтребителя F-18 заедно със 140 души обслужващ персонал. Испанският контингент е базиран в литовския град Шяуляе и ще бъде в Прибалтика до края на август. В момента мисията на НАТО по патрулиране е предоставена на ВВС на Испания, Великобритания и Унгария.

Както съобщиха по-рано от Министерството на отбраната на Русия, инцидентът се е случил, когато самолетът с министъра е летял с ескорт от два изтребителя Су-27 от Балтийския флот от Калининград към Москва. Към самолета на Шойгу се е опитал да се приближи F-18, но пилотите на руските изтребители са отблъснали натовския самолет и не са му позволили да се доближи повече.

Видео от инцидента може да видите в статията ТУК

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители