X
 
 

Ярослав Качински води на изборите в Полша

617 0
photo of Ярослав Качински води на изборите в Полша
Снимка: Thinkstock
Управляващата партия в Полша – „Право и справедливост” (PiS), водена от Ярослав Качински, води с голяма преднина на провеждащите се парламентарни избори, сочат данните от предварителни преброявания, проведени от социологическата лаборатория Ipsos, съобщи АФП.

Предварителните проучвания сочат, че PiS спечели 42,6% от гласовете на изборите за Сейм (долната камара на парламента).

Започнаха парламентарните избори в Полша

Избирателните секции в Полша отвориха врати, съобщава АФП. В изключително поляризирани избори в неделя поляците трябва да изберат 460 д...

Опозиционната коалиция, Гражданската коалиция (КО), ръководена от партията Гражданска платформа (ПО), зае второ място, като тази политическа сила, според социологическото проучване, печели 27,4% от гласовете.

Редовни парламентарни избори се проведоха в Полша в вчера. Полските граждани избраха 460 депутати на Сейма (долната камара на парламента) и 100 членове на Сената (горна камара на парламента). Избирателните секции затвориха в 21.00 ч. местно време на 13 октомври, съобщи БГНЕС.

Тези изборите традиционно се считат за по-важни в Полша, тъй като именно долната камара участва в съставянето на правителството и контролира работата на кабинета.

Оценките до момента са, че полската управляваща партия Право и справедливост (PiS) е спечелила парламентарните избори в Полша в неделя, разширявайки мнозинството си, информира АФП.

Писател внушава, че в България и Полша не обичат Русия, защото имат хитлеристки нагласи

"След Полша и България предложи СССР да не се счита за страна, освободила Европа от нацизма и обвини Москва, че е донесла на страните о...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално