Ясно е името на един от терористите, участвали в нападенията в Париж

3868
Ясно е името на един от терористите, участвали в нападенията в Париж

Вече е ясно името на един от терористите, участвали в нападенията в Париж, съобщава CNN. Става дума за 29-годишния френски гражданин Исмаел Омар Мостефай. „Франс прес” съобщава, че пръстовите му отпечатъци са открити в концертната зала „Батаклан”.

Прoверява се дали той е пътувал до Сирия през 2014 година. За Исмаел се знае, че е бил привърженик на идеите на радикалния ислям, но никога не е бил свързван с терористични организации. За Исмаил се знае, че е имал криминално досие, осъждан е, но никога не е бил в затвора.

Установиха личността на един от терористите в Париж

Френските власти установиха личността на един от терористите, съобщи столичният прокурор Франсоа Моленс, предава БГНЕС. „Благода...

Брат му и баща му вече са задържани. Братът на Исмаел твърди, че не е говорил с него в последните няколко години, съобщава Нова тв.

Сирийски гражданин Ахмед Алмохаммед, който преди месец стигнал до Франция през Сърбия също в заподозрян в организирането на терористичните атентати в Париж, твърди белградският вестник „Блиц“.

Това е същия мъж, за когото вече беше съобщено, че е влязъл в Европа през Гърция на 3 октомври. Информацията обаче не е официално потвърдена от други източници. Освен това не е ясно дали намерения паспорт до тялото всъщност е негов или става дума за съвсем различен човек. Телевизия CBS се позовава на служител на американското разузнаване, който твърди, че паспортът не съдържа конкретни цифри, каквито се използват в истинските сирийски документи за самоличност.

Свидетели твърдят, а и на някои кадри се вижда как някои от терористите са използвали два черни автомобила - "Сеат" и "Фолксфаген". Мъжът, който е взел под наем автомобилът, марка "Фолксфаген" е установен да преминава границата с Белгия. Става дума за французин, живеещ в Белгия. Когато е спрян за проверка, той не е шофирал колата, използвана при атентатите, пише CNN.

Президентът на Македония свиква Съвета за национална сигурност на страната

Президентът на република Македония Георге Иванов свиква тази вечер заседание на Съвета за сигурност на страната във връзка с терористич...

Общият брой на загиналите в атентатите в петък са 129 души, други около 350 са ранени, от тях 99 са в критично състояние.

Вчера стана ясно, че един от терористите в Париж е имал билет за мача на стадион „Стад дьо Франс“ и се опитал да вкара взрива вътре, но е бил забелязан от охраната, пише вестник „Уол стрийт джърнъл“.

Позовавайки се на полицията, изданието твърди, че охраната е надушила пояса с взривове по тялото на терористи около 15 минути преди началото на мача. Той се опитал да се скрие от силите на реда и задействал пояса. Полицията подозира, че той е искал да извърши атентата на самия стадион, за да има повече жертви.

Три минути по-късно прогърмял взрива на втори терорист смъртник. Третият взрив е станал около ресторанта за бързо хранене до стадиона. Първоначално хората на стадиона възприели взривовете като звуци от петарди, които запалянковците често носят на мачовете.

Светлините на Айфеловата кула бяха изгасени в събота вечерта в знак на траур след стрелбата и взривовете в Париж, отнели живота на 129 души. 

Символът на Париж беше затворен за туристи до второ нареждане. Това решение беше обявено още в петък вечерта, малко след съобщението за атентатите.

Паметникът се посещава от 15 000 – 20 000 души дневно. Същевременно на сградата на ЮНЕСКО във френската столица беше прожектирана думата "Мир" на различни езици.

Арестуваха петима във връзка с атентатите в Париж

Няколко души бяха арестувани в Брюксел при полицейски акции, свързани с атентатите в Париж, заяви белгийският министър на правосъдието ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа