Животът на Юлия Тимошенко е в опасност

6275
Животът на Юлия Тимошенко е в опасност
Това заяви нейната дъщеря

Животът на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко е в опасност, заяви нейната дъщеря Евгения на пресконференция в Прага, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция Фокус.

През миналата седмица Тимошенко, която излежава наказание в Харковския затвор, чрез свои съратници съобщи, че при превозването й от затвора в болницата тя е била влачена увита със чаршаф и със завързани ръце и крака. Служителите в затвора по нейните думи са я ударили в корема, в резултат на което от силната болка тя е изгубила съзнание.

Агонията на Тимошенко

Не се случва много често бивш министър-председател да бъде тикнат в затвора и подлаган на мъчения. Точно такъв е случаят с Юлия Тимош...

Тимошенко подаде жалба за действията на охранителите, но украинската прокуратура не намери основания за започване на наказателно дело. Юлия Тимошенко обяви гладна стачка в знак на протест срещу жестокото отношение в затвора.

"Действително времето тече. Не знам колко дълго майка ми ще може да гладува, вероятно още пет-десет дни", заяви Евгения Тимошенко. По нейните думи Украйна в момента е на границата да се превърне в тоталитарна държава.

Редактор: Р. Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа